פחזניות קלאסיות ממולאות בגלידה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פחזניות קלאסיות ממולאות בגלידה

קינוח קייצי קליל וקריר שמשלב בין פחזניות לגלידה

20 יחידות דרגת קושי: קל
פחזניות מבצק רבוך
מתן שופן

לרוב נהוג לצפות את הפחזניות (או האקליירים) בכיפה של בצק פריך, בעיקר כדי להעניק להן מראה יפה ומרקם עשיר. כדי לא לסבך את ההכנה ולשמור על פשטותן, מוצע כאן לצפות את הפחזניות בשקדים גרוסים ואבקת שקדים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

110 גרם חמאה

3/4 כוס חלב (או מים)

1/4 כוס מים

1/2 כפית מלח

1/2 כף סוכר

1 כוס קמח

4 ביצים L

לציפוי:

חופן שקדים גרוסים ואבקת שקדים

להגשה (אופציונלי):

כ-1/2 ק"ג גלידה (או כל מילוי אחר שאוהבים)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים בסיר קטן את החמאה, החלב, המים, המלח והסוכר. מניחים על אש בינונית ומבשלים עד שהחמאה נמסה לחלוטין. מוסיפים פנימה את הקמח (כשהסיר עדיין על האש) ובעזרת לקקן או כף עץ מערבבים את כל המצרכים עד שמתקבל בצק אלסטי ולא דביק. ממשיכים לבשל את הבצק עוד כדקה, תוך כדי ערבוב כדי שהבצק לא ייחרך, ומסירים מהאש.

את השלב הבא קל יותר להכין במיקסר, אך ניתן גם לעשות אותו ידנית בקערה עם כף עץ או לקקן. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. כשהוא מתקרר מעט, מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומוסיפים את הביצים בהדרגה. בכל פעם שמוסיפים ביצה הבצק הופך למעין גושים דביקים וקטנים, אך בהמשך הוא סופח את הביצה ומתאחד חזרה. לאחר שמוסיפים את הביצה האחרונה ומערבלים, בודקים אם הבצק מוכן: תופסים באמצעות האגודל והאצבע מעט מן הבצק. מצמידים את שתי האצבעות ופותחים אותן לאט לאט. אם נמתח "חוט" בצק גמיש אך יציב – יש מספיק ביצים. אם לא, טורפים ביצה, מוסיפים חצי ממנה לבצק ומערבלים עד שהיא נטמעת. בודקים שוב אם הבצק מוכן, ואם לא – מוסיפים את שארית הביצה ומערבלים שוב. התוצאה שאמורה להתקבל, מעבר למדד "החוט", היא בצק רך מאוד, מבריק ודביק. חשוב לזכור שאם המסה יבשה מדי, תמיד אפשר להוסיף עוד ביצה. אבל אם המסה רטובה מדי, כלומר הוספנו יותר מדי ביצים, אי אפשר להוסיף עוד קמח. הפתרון הוא להכין הכל מחדש או לחילופין להכין רביכה בסיר (קמח, נוזל ושומן) ואז לאחד עם המסה במיקסר.

מניחים נייר אפייה על תבנית תנור וממלאים שקית זילוף עם צנתר רחב (12-14 מ"מ) בבצק. מזלפים את הבצק על נייר האפייה: שקית הזילוף מאונכת לנייר האפייה והצנתר כ-1 ס"מ מעל הנייר. מזלפים מבלי להזיז לצדדים את הבצק עד שנוצר עיגול בצק בקוטר כ-5 ס"מ. חשוב לשמור על מרווחים בין כל עיגול בצק, שכן בזמן האפייה הפחזניות מתנפחות. בעזרת אצבע רטובה משטחים מעט את עיגולי הבצק (בגלל הזילוף, נוצר מעין שפיץ בראש עיגול הבצק). מפזרים מתערובת השקדים הגרוסים ואבקת השקדים על כל עיגול בצק. מכניסים לתנור החם. לאחר 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 20 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים לפחזניות להתקרר מעט, בוצעים, ממלאים בגלידה ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות