פחזניות גבינה מלוחות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פחזניות גבינה מלוחות

ידועות גם בשם גוז'ר והן בעצם פחזניות עם גבינה. אפשר לשחק עם סוגי הגבינה ולהשתמש בגבינות כמו פרמזן, מנצג'ו וכדומה

10-15 יחידות דרגת קושי: קל
פחזניות מלוחות
מתן שופן

ניתן גם להוסיף עשבי תיבול למסה של הבצק. לרוב מכינים אותן מחמאה, אך במתכון הנוכחי בחרתי להפחית בכמות החמאה ולהמיר חלק ממנה בשמן זית.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

50 גרם חמאה

1/3 כוס שמן זית

3/4 כוס מים

1/4 כוס חלב (או מים)

1/2 כפית מלח

1 כוס קמח

4 ביצים L

50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

50 גרם גבינת גרנה פדנו, מגוררת

לציפוי:

גבינת גרנה פדנו מגוררת

הוראות הכנה

תהליך ההכנה זהה לתהליך של פחזניות רגילות (ראו מתכון לעיל. מבשלים בסיר את החמאה, שמן הזית, המים, החלב והמלח עד שהחמאה נמסה, ולאחר מכן ממשיכים כרגיל. את הגבינות המגוררות מערבלים לאחר שמסיימים להטמיע את הביצים במסה). מזלפים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ, ובעזרת אצבע רטובה משטחים להם מעט את השפיץ שנוצר מהזילוף. מגרדים מעל כל עיגול מעט גבינת גרנה פדנו. מכניסים לתנור החם. לאחר 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 20 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים לפחזניות להתקרר מעט ומגישים. הצעת הגשה: ניתן להכין מהן כריכים עם גבינת גאודה, עלי רוקט ופרוסת עגבנייה.

טיפים

מידת הייבוש תלויה בהעדפה אישית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות