תמרים עטופים ב"בייקון" טלה ופדרונס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תמרים עטופים ב"בייקון" טלה ופדרונס

פירות עטופים בחזיר, כמו מלון עטוף בפרושוטו, הם מסימני ההיכר של המטבח הספרדי, כאן הבאנו את הגרסה הכשרה במתכון של אמיר ברקן

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
תמרים עטופים בבייקון
מתן שופן

אפשר כמובן להמיר בבייקון רגיל או בחזה אווז מעושן. התוצאה מושחתת ומתוקה למדי, ולכן בחרתי להצמיד לה פלפלי פדרון מטוגנים (טאפאס ספרדי קלאסי נוסף) שמאזנים אותה בזכות המרירות העדינה שלהם. אידיאלי לצד בירה קפואה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/2 כוס אגוזי מלך

עלים מ-3 ענפים של טרגון
3-2 שיני שום, קלופות וכתושות
15 יחידות תמר מג'הול
15 פרוסות "בייקון" טלה
1/3 כוס שמן קנולה
כ-15 פלפלים מזן פדרון
 

להגשה:

מעט מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

מרסקים גס את אגוזי המלך (השיטה הכי פשוטה היא להכניסם לשקית, לסגור ולחבוט בהם עם מערוך או פטיש שניצלים). מעבירים לקערה, ומערבבים יחד עם השום. שוטפים  את עלי הטרגון, קוצצים גס, ומוסיפים לתערובת. מערבבים. פותחים את התמרים לאורך מצד אחד, ומסירים את הגלעין. ממלאים את התמרים בתערובת האגוזים. עוטפים כל תמר בפרוסת "בייקון" טלה, ומשפדים בקיסם על מנת שלא ייפרדו (נועצים את הקיסם בקפל פרוסת ה"בייקון", ומעבירים אותו עד לצד השני של התמר).
מחממים מחבת על אש בינונית־גבוהה (בשטח אפשר להניח מחבת על מנגל או מעל מעמד מיוחד במדורה). מאחר שפרוסות "בייקון" הטלה עשירות בשומן, אין צורך לשמן את המחבת. כאשר המחבת חמה מאוד, מניחים בה את התמרים העטופים והממולאים. צורבים אותם היטב מכל הצדדים (כדקה־שתיים מכל צד). מסירים ומעבירים לקערת הגשה. משאירים את המחבת על האש, ומוסיפים את שמן הקנולה (לא חובה מאחר שיש מספיק שומן במחבת מצריבת התמרים העטופים, אך במקור מטגנים את הפלפלים בשמן עמוק). צורבים היטב את הפלפלים מכל הצדדים עד שהם משחימים היטב. מסירים מן האש, ומעבירים אותם לצלחת יחד עם התמרים העטופים. בוזקים מעט מלח ים אטלנטי ומגישים למרכז השולחן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות