שרימפס מוקפצים עם שום (Gambas al Ajillo) - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שרימפס מוקפצים עם שום (Gambas al Ajillo)

קלאסיקה ספרדית של שרימפס מוקפצים במחבת לוהטת עם צ'ילי ואנשובי. מתכון של אמיר ברקן

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
שרימפס מוקפצים עם שום
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים


1/4 כוס שמן זית
2 פילה אנשובי כבוש קצוצים
400 גרם שרימפס, מנוקה וקלוף (עדיף טרי, אך גם קפוא יעשה
את העבודה)
5 שיני שום, קלופות וקצוצות
קורט מלח
קורט צ'ילי טחון או שאטה
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה

הוראות הכנה

ברגע שכל המצרכים מוכנים לבישול, זו מנה מהירה מאוד שמוכנה בתוך 3–4 דקות על להבה בינונית־גבוהה (בשטח ניתן להניח את המחבת על גבי המנגל או לחלופין על גבי מעמד במיוחד בתוך המדורה). יוצקים את שמן הזית למחבת ומוסיפים את האנשובי הקצוץ. מניחים את המחבת על להבה בינונית־גבוהה, ומחממים אותה במשך כדקה על מנת להשחים ולמוסס את האנשובי לתוך השמן (זהירות, השמן עלול להתיז מעט). מוסיפים את השום, וברגע שהוא מעט משחים מוסיפים את השרימפס, המלח והצ'ילי. מערבבים ומקפיצים. המנה מוכנה כאשר השרימפס הצטמקו מעט ושינו את צבעם לאדום. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות