עוגת כרוב בר ועלי כרוב בר ממולאים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת כרוב בר ועלי כרוב בר ממולאים

כרוב הבר הוא מן הירקות האחרונים שהתואר "בלאדי" הוא הגדרה אותנטית שלהם. הכל מתבשל יחד במשך שעות ארוכות, והתוצאה רכה, נימוחה, עדינה וטעימה להפליא

4 סועדים דרגת קושי: קל
עוגת כרוב בר ועלי כרוב בר ממולאים
מתן שופן

למעשה תבנית אחת ובה שתי מנות שונות. ניתן בהחלט להכין כל אחת מהן בנפרד, אבל באופן הבא יש בעיני ניצול מרבי של הירק: מפרקים חלק מעלי הכרוב לצורך הכנת ממולאים, ואת מה שנשאר מכניסים כפי שהוא לתבנית.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כרוב בר

 

לממולאים:

10 עלים מהכרוב
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 כוס אורז עגול
כתריסר גבעולי פטרוזיליה
כתריסר גבעולי כוסברה
1 כף נענע יבשה (או כ-20 עלים נענע טרייה)
3 גבעולי שמיר (לא חובה)
1/2 כף חוויג' למרק
1 בצל קטן
2 שיני שום
1 עגבנייה
1 כף שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
 

לחומרי הצלייה:

4 עצמות עם מוח עצם
(לבקש מהקצב)
4-3 חתיכות זנב שור (לא חובה)
1 כף זרעי כוסברה
1 כף פלפל לבן (שלם)
5 תאנים
1 בצל
1/2 ליטר מים
2 כפות שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

אם אין בנמצא סיר גדול מספיק כדי לחלוט את הכרוב בשלמותו, ניתן לפרק את העלים מהגזע באמצעות סכין, ולאחר מכן להעביר אותם לחליטה של 5 דקות לפחות בסיר עם שפע מים רותחים, על מנת שיתרככו ויהיו נוחים לגלגול. מפרקים 10 עלים מהכרוב, חולטים ומניחים בצד.

הכנת המילוי: קוצצים דק (אפשר גם במעבד מזון) את עשבי התיבול, הבצל והשום. מעבירים לקערה, ומוסיפים את האורז, הבשר, התבלינים וכף שמן זית. מגרדים פנימה את העגבנייה, ולשים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

בשיטה המסורתית במגזר הערבי נהוג לגלגל את העלים למעין סיגרים ארוכים ודקים. ניתן לגלגל גם באופן הבא: מניחים את העלה על משטח עבודה עם צדו הפנימי כלפי מעלה (כלומר, מקוער) והחלק הקרוב לגזע הכרוב – קרוב אלינו. אם חלק זה מאסיבי מדי, מומלץ להסירו בעזרת סכין. מניחים 2 כפות מהמלית בתחילת העלה, ומגלגלים גלגול אחד. מקפלים את השוליים למרכז וממשיכים לגלגל קדימה. מניחים את עלה הכרוב הממולא עם התפר כלפי מטה בתבנית גדולה המתאימה לשימוש בתנור. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והמלית.

מחממים תנור ל-140 מעלות. מוסיפים לתבנית את הכרוב שפירקנו ממנו את העלים. מוסיפים את חומרי הצלייה: חותכים את התאנים לאורך לרבעים, ומפזרים מעל הממולאים ומתחת לכרוב השלם. קולפים את הבצל, חותכים לשמיניות, ומפזרים גם אותו. דוחפים בין הממולאים ובינם לבין הכרוב את העצמות וחתיכות זנב השור. מפזרים את זרעי הכוסברה וגרגירי הפלפל הלבן, יוצקים מים ומזלפים שמן מעל הכל (העצמות וזנב השור לא רק מעניקות טעם רב לכל התבשיל. את מוח העצם העסיסי אפשר גם לאכול בסוף התהליך. אשר לזנב השור – זה נתח שדורש בישול ארוך מאוד. אם בסיום השהות בתנור הוא עדיין לא מוכן, מומלץ להעבירו לסיר עם חלק מהנוזלים שבתבנית ולהמשיך לבשל אותו עד לריכוך מלא). מכסים היטב את התבנית (אם אין מכסה, אז עם נייר אלומיניום). מכניסים לתנור למשך 6 שעות. לאחר זמן זה, מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את

הטמפרטורה ל-160 מעלות ומעבירים את התנור למצב גריל. צולים כך את הירקות עד הזהבה (כרבע שעה). מגישים לצד אורז לבן. יש מי שנוהג להגיש את עוגת הכרוב לצד טחינה או קרם פרש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות