"לזניה" טבעונית וללא גלוטן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון "לזניה" טבעונית וללא גלוטן

המנה מתבשלת לאטה בסיר ואז עוברת להשחמה בתנור. לאחר מכן הופכים אותה על צלחת, ומתקבלת מין עוגת שכבות פריכה משני צדדיה

4-6 סועדים דרגת קושי: קל
לזניית כרוב טבעונית
מתן שופן

את ההשראה למנה נתן לי חברי חאדר אבו סייף, שסיפר שאמו נוהגת להכין מאפה שכבות מעלי המלפוף

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כתריסר עלי מלפוף (כרוב ערבי) או כרוב רגיל גדולים במיוחד

5 פטריות פורטבלו
5 גבעולי מנגולד, שטופים היטב
1 בצל, קלוף
1/2 כוס אורז עגול
1/4 צרור כוסברה, שטוף היטב
1 כף תבלין טיקה (הודי)
3 כפות שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור
1/3 כוס מים
 

לרוטב:

5 עגבניות
3 שיני שום, קלופות
1 כף פפריקה מתוקה
1/3 כוס שמן
קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מפרקים 12 עלים מהכרוב, חולטים ומניחים בצד (כאמור, אם אין בנמצא סיר מספיק גדול, ניתן לפרק את העלים מהגזע באמצעות סכין ולהעבירם לחליטה של 5 דקות לפחות בסיר עם שפע מים רותחים). קוצצים דק את הבצל, המנגולד והפטריות. מחממים 1 כף שמן זית במחבת, ומאדים את הירקות עד שהבצל הופך למעט שקוף. מסירים מהאש, ומעבירים לקערה. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לקערה יחד עם האורז. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

הרוטב:

קוצצים את העגבניות דק, ומעבירים לקערה נפרדת. פורסים דק את שיני השום, ומוסיפים לקערה. יוצקים את השמן והתבלינים ומערבבים היטב.

הרכבה ובישול:

מפזרים מעט מן הרוטב (כרבע מהכמות) בסיר בקוטר כ–22-20 ס"מ (המתאים לשימוש בתנור). על הרוטב מניחים 2–3 עלי כרוב חלוטים. מניחים על העלים מתערובת האורז, ועליה – עוד כרבע מכמות הרוטב. מכסים ב–2–3 עלים. חוזרים על הפעולה עד לסיום החומרים. השכבה העליונה צריכה להיות של עלי הכרוב (ללא הרוטב מעליה). יוצקים מעל 1/3 כוס מים, מכסים ומניחים על אש קטנה מאוד למשך שעתיים. לאחר מכן, מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את הסיר מכוסה לתנור. לאחר חצי שעה מסירים את המכסה, יוצקים 2 כפות שמן זית, וממשיכים עוד כחצי שעה על מנת להזהיב את השכבה העליונה. ניתן להגיש למרכז השולחן בסיר, או להפוך על גבי צלחת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות