מתכון

סלט ניסואז קלאסי

סלט ניסואז הוא קלאסיקה המגיעה מהעיר ניס בריביירה הצרפתית. במקור מכינים אותה עם אנשובי ולמי שיש במזווה מומלץ בהחלט להוסיף. בגרסתנו, כאמור, הטונה תופסת את מרכז הבמה. מתכון של זמי שרייבר ממסעדת "סנדר"

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
סלט ניסאוז
צילום: מוטי מילרוד

רכיבים

הוראות הכנה

שוטפים ומייבשים את עלי החסה.

מבשלים את תפוחי האדמה במים ומלח עד ריכוך. חותכים לרבעים.

מבשלים את הביצים במים עד קבלת ביצים קשות. קולפים וחותכים לאורך לרבעים.

חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים עד ריכוך, מעבירים למי קרח, מסננים ומייבשים.

חותכים את העגבניות לשמיניות. חותכים את הצנוניות לטבעות עדינות.

פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקות.

פותחים את קופסאות הטונה ומסננים מנוזלים.

מכינים רוטב ויניגרט על ידי ערבוב של כחצי כוס שמן זית, רבע כוס חומץ בן יין, 2 כפות יין, 2 כפיות חרדל ומלח פלפל לפי הטעם.

להרכבת המנה:

את עלי החסה מניחים בתחתית הקערה.

את תפוחי האדמה מערבבים עם מעט מהרוטב ומעבירים על עלי החסה.

לצידם מניחים עגבניות, טונה, פלחי ביצים.

מפזרים מעל זיתים, צנוניות ובצל לפי הטעם.

מתבלים בשאר רוטב הוויניגרט לפי הטעם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ