מתכון מכתון

טאקו טונה

לביבות טונה פריכות מוגשות עם סלסת עגבניות וכוסברה טרייה וטורטיות חמות. מתכון של זמי שרייבר ממסעדת "סנדר"

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:ל- 4 סועדים
טאקו טונה

רכיבים

  • טורטיות לבחירה כמספר הסועדים

לקציצות

  • 4 קופסאות שימורי טונה מסוננים מנוזלים
  • ביצה גדולה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • רבע כוס פירורי לחם
  • פלפל צ'ילי 1 קצוץ דק
  • כף מיונז
  • מלח/פלפל

לרוטב סלסה

  • 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
  • חצי בצל קצוץ דק
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • מיץ מלימון וחצי
  • מלח לפי הטעם
  • צ'ילי חריף לפי הטעם

הוראות הכנה

מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערת ערבוב גדולה, מערבבים ויוצרים קציצות קטנות.

במחבת מחממים שמן זית לטמפרטורה בינונית (על להבה בינונית-קטנה) וכשהוא חם מספיק מטגנים למשך כדקה וחצי על כל צד או עד להזהבת הקציצות.

מכינים את סלסת העגבניות:

מערבבים בעדינות את כל המרכיבים ומתבלים לפי הטעם.

מגישים את הקציצות על טורטיה חמה עם סלסת העגבניות.

תגובות