מתכון

קציצות טונה ברוטב עגבניות

מנה ים תיכונית נהדרת וקלילה להכנה שמשתלבת נהדר על פסטה טרייה או אורז לבן. מתכון של זמי שרייבר ממסעדת "סנדר"

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:ל- 4 סועדים
קציצות טונה ברוטב עגבניות
צילום: מוטי מילרוד

רכיבים

לרוטב

  • 3 עגבניות בשלות קצוצות
  • חצי בצל קצוץ דק
  • שלוש שיני שום קצוצות
  • כף רסק עגבניות
  • כף אורגנו
  • מלח, פלפל
  • שמן זית

לקציצות

  • טונה מ- 3 קופסאות מסוננת מנוזלים
  • רבע כוס פירורי לחם
  • ביצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה

יוצקים שמן זית במחבת ומזהיבים את הבצל והשום.

מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל על אש בינונית עד צמצום.

כעבור כחמש דקות מוסיפים מים לפי הצורך וממשיכים לבשל ולצמצם עד קבלת רוטב.

מוסיפים את האורגנו. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

במקביל מכינים את הקציצות מכל החומרים יחדיו בקערת ערבוב. מכינים כדורים ומוסיפים לרוטב המתבשל על האש.

מבשלים למשך כשלוש דקות עד שהביצה בתערובת מתבשלת היטב.

מגישים על פסטה או אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ