דג מאודה במרק עגבניות צלויות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דג מאודה במרק עגבניות צלויות

בין חריימה לגספצ'ו: מרק עגבניות צלויות ופלפלים מיובשים עשיר ועמוק, המוגש בטמפרטורת החדר עם דג מאודה. מומלץ להגיש עם כף ולחם אחיד. מנה בהשראתה של טליה מירון כנעני

ל-2 מנות עיקריות או 4 ראשונות דרגת קושי: קל
מרק עגבניות צלויות ופלפלים מיובשים עם דג מאודה. מטבח אקלקטי
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לדג המאודה:

1 דג פארידה, מפורק ל-2
פילטים ואידרה
מיץ מ-1/2 לימון
קורט מלח ופלפל שחור

למרק:

10 פלפלים אדומים
מתוקים מיובשים
6 עגבניות תמר
כ-20 עגבניות שרי (מיקס)
קורט מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, קלופות
1 בצל, קלוף וחתוך גס
2 גבעולי סלרי, שטופים וחתוכים גס
5 גבעולי פטרוזיליה
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית גרגרי פלפל לבן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית קימל טחון (לא חובה)
1/2 כוס יין לבן
פלפל שאטה יבש מפורר (לא חובה, לאוהבי החריף)

הוראות הכנה

הכנת ציר דגים למרק:

מחממים כף שמן זית בסיר על אש בינונית. מניחים בפנים את אדרת הדג. כשהאדרה משחימה היטב, מוסיפים פנימה את הבצל, הסלרי והפטרוזיליה. מערבבים. כשהירקות מתחילים להזיע, מוסיפים את היין הלבן והתבלינים (זרעי כוסברה, פלפל לבן, פפריקה מתוקה ואם אוהבים – קימל טחון ופלפל שאטה יבש מפורר).

מערבבים היטב בכף עץ ומגרדים את תחתית הסיר. לאחר כשתי דקות, יוצקים לסיר מים כך שגובהם יעבור את תכולת הסיר ומוסיפים שן שום פרוסה. ממשיכים בבישול עוד 20 דקות.

במקביל, מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את העגבניות, חוצים לאורך ומסדרים בתבנית המתאימה לתנור עם החלק הפנימי כלפי מעלה. מזלפים מעל כף שמן זית ומפזרים קורט מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור למשך 20 דקות. לאחר מכן, מעבירים את התנור למצב גריל ל-10 דקות נוספות. בינתיים, מסירים את העוקץ מהפלפלים המתוקים המיובשים, פותחים אותם ומנקים מגרעינים. מניחים אותם בקערה עם מים, ומשרים אותם כחצי שעה לפחות. מוציאים מהתנור את העגבניות הצלויות ומעבירים למעבד מזון (או טוחנים בבלנדר מוט). מסננים את הפלפלים מהמים, ומעבירים אותם יחד עם העגבניות. מוסיפים להם שן שום קלופה. טוחנים אותם כמה שיותר דק.

מסננים את ציר הדגים במסננת דקה לתוך קערה גדולה. לאחר מכן, מסננים לאותה קערה את העגבניות והפלפלים הטחונים. מערבבים היטב את תכולת הקערה, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, אם צריך. המרק מוכן.

חותכים את הפילטים של הדג לחצאים או שלישים, ומניחים בקערה. יוצקים עליהם מיץ מ-1/2 לימון ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס. בינתיים, מביאים מים לרתיחה בתחתית כלי האידוי. כשהמים רותחים, עוטפים את חתיכות הדג בנייר אפייה, ומניחים בכלי האידוי. מכסים, ומאדים כשבע דקות. מורידים מהכלי, מסירים את הנייר. מניחים בצלחות הגשה ויוצקים את המרק גם כן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות