ריזוטו אורז עם סלט קר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריזוטו אורז עם סלט קר

מתכון של השפית טליה מירון כנעני

5-6 מנות דרגת קושי: קל
ריזוטו אורז עם סלט קר
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לריזוטו:

50 גרם חמאה, חתוכה לרבעים
1 כף שמן זית
1 בצל לבן, קלוף וקצוץ דק
1/2 1 כוס אורז
3 כוסות ציר ירקות או מים
1/2 כוס יין לבן

לסלט:

3 זוקיני גדולים
1 שומר
1 בצל סגול קטן
10 עלים של נענע
1 כפית זרעי כוסברה
7 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
מיץ מ-1 לימון
שמן זית לזילוף

הוראות הכנה

בסיר רחב עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית וקוביה אחת של חמאה. מוסיפים את הבצל, ומאדים עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את האורז (לרוב אין צורך לשטוף אורז מסוג זה, אך במקרה שיש פירורים בשקית, יש לשטוף את האורז על מסננת דקה מתחת למים זורמים עד שהמים יוצאים נקיים) ומטגנים אותו מעט יחד עם הבצל עד שכל גרגירי האורז מצופים בשמן. מוסיפים לסיר את היין ובוחשים עד שהנוזל מצטמצם מעט והריח האלכוהולי של היין נעלם. בסיר קטן מביאים לרתיחה עדינה את הציר או המים. מוסיפים לסיר עם האורז עוד קוביית חמאה, ומצקת מהנוזל. בוחשים בתנועות מעגליות או בשמיניות ומוודאים שאין אורז שנדבק לתחתית הסיר. המטרה היא לנפח את האורז לאט ובהדרגה על ידי הוספת מצקת מהסיר, בחישה ולאחר מכן הוספה של עוד מצקת מהנוזל (כל רבע שעה לערך). אם מעבירים כף לאורך הסיר והשביל שנוצר בו לא נסגר, יש להוסיף עוד נוזלים. לאחר שמוסיפים את כל הנוזל, מוסיפים את החמאה שנותרה ומערבבים. מכבים את האש ונותנים לאורז לנוח עם מכסה במשך חמש דקות.

הכנת הסלט:

בעזרת קולפן יוצרים רצועות מוארכות מהזוקיני. מניחים חצי מהזוקיני המקולף בקערה עם מיץ מחצי לימון וכף שמן זית. את המחצית השנייה צורבים למשך שתי דקות במחבת נון-סטיק שחוממה מראש. מוסיפים למחבת כף שמן זית, את שיני השום הפרוסות ואת זרעי הכוסברה, מנמיכים את האש וקולים את הרצועות יחד עם הזרעים והשמן. כשהם מזהיבים, מסירים מהאש. חותכים בצל סגול לחצי, ופורסים בנפרד כל חצי. מניחים את פרוסות הבצל בקערה יחד עם מיץ הלימון שנותר ומעט שמן. משרים עד שהבצל מתרכך (לפחות 20 דקות).

הרכבת המנה:

פורסים את השומר לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה. מניחים כף מהריזוטו על גבי צלחת, ומעליו מניחים סרטי זוקיני טרי, זוקיני צרוב, בצל מוחמץ, עלי נענע ופרוסות שומר דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות