דים סאם פתוחים במילוי שרימפס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דים סאם פתוחים במילוי שרימפס

מתכון של השפית טליה מירו כנעני

30 יחידות גדולות או 15 קטנות דרגת קושי: קל
דים סאם פתוחים במילוי שרימפס
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

1 כוס (140 גרם) קמח חיטה לבן (לנמנעים מגלוטן: 1/2 כוס קמח אורז ו-1/2 כוס עמילן טפיוקה)
1/8 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים פושרים

למילוי:

200 גרם שרימפס טרי או קפוא, מנוקים
1/2 כוס אטריות שעועית מבושלות
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
1 כף ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות
1 כף שמן
1 כף מירין

להגשה:

רוטב סויה, שומשום שחור, צנונית פרוסה דק, פרוסות צ'ילי ירוק

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הקמח עם השמן והמלח עד למרקם פירורי. מוסיפים בהדרגה את המים, ולשים עד קבלת בצק קשה. מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים 7-10 דקות על משטח עבודה עד שהבצק נעשה אלסטי ורך יחסית. מחזירים לקערה, מכסים במטלית לחה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.

הכנת המילוי:

במעבד מזון, טוחנים את בשר השרימפס עד שמתקבלת מחית דביקה (לא חייבים לעבד עד מחית אחידה, רצוי שיישארו חתיכות של שרימפס), ומעבירים לקערה. באותו מעבד מזון (אין צורך לנקות את הכלי) טוחנים את אטריות השעועית המבושלות, ומעבירים לקערה יחד עם השרימפס. מוסיפים את הג'ינג'ר, הבצל הירוק, המירין והשמן, ומערבבים היטב.

קיפול ואידוי:

על משטח מקומח מרדדים את הבצק דק ככל האפשר וקורצים עיגולים גדולים (בקוטר של 10 ס"מ). במרכז כל עיגול בצק מניחים כף גדושה מהמילוי. סביב המילוי מקפלים את הבצק לכיוון המרכז, תוך יצירת קפלים עם האגודל. בסיר שעליו כלי אידוי, מביאים מים לרתיחה. גוזרים ריבועי נייר אפייה קטנים ומניחים על כל אחד מהם דים סאם אחד. כשהמים רותחים, מניחים אותם עם נייר האפייה בכלי האידוי, ומכסים. מאדים חמש עד עשר דקות, תלוי בגודל הכיסונים (עד שהמלית משנה צבע לוורוד בהיר והבצק נהיה מעט שקוף). מניחים בצלחת עם רוטב סויה ומקשטים בפרוסות צנונית, צ'ילי ירוק ושומשום שחור. תוספות וגיוונים: ניתן להוסיף למים הרותחים עלי כפיר ליים ושורש ג'ינג'ר לתוספת טעם. ניתן גם לאדות אותם על עלה כרוב משוח בשמן שומשום במקום על נייר אפייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות