מתכון

סלט תאנים, אנדיב ושקדים

השקדים יחד עם עלי האנדיב, מהווים ניגוד פריך לתאנים הרכות. זהו סלט פשוט, אך מרשים ביופיו, וניתן כמובן להוסיף לו גם גבינות עם טעם דומיננטי

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
סלט תאנים, אנדיב ושקדים
צילום: מתן שופן

רכיבים

  • 2 ראשי אנדיב (סגול או לבן)
  • 6-7 תאנים טריות
  • 1/2 כוס שקדים
  • חופן קטן של נבטי חמנייה (לא חובה)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון 1 סחוט
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1-2 כפיות בלסמי מצומצם (לא חובה)

הוראות הכנה

מרכיבים את הסלט:

מפרידים בעדינות את עלי האנדיב ומפזרים בצלחת רחבה. חוצים את התאנים לחצאים או פורסים לרבעים ומפזרים על גבי העלים. גורסים גס את השקדים ומפזרים מעל. מניחים את נבטי החמנייה מעל הכל.

יוצקים בצורה אחידה את שמן הזית ומיץ הלימון. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, ואם רוצים יוצקים מעט בלסמי מצומצם. מגישים למרכז השולחן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ