פוקאצ'ה עם בצל ירוק, מרווה ותאנים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פוקאצ'ה עם בצל ירוק, מרווה ותאנים

2 פוקצ'ות בינוניות דרגת קושי: קל
פוקאצ'ה עם בצל ירוק, מרווה ותאנים
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1/2 3 כוסות (1/2 ק"ג) קמח לבן + קמח לקימוח משטח העבודה

20 גרם שמרים טריים
1/4 1 כוס מים פושרים
7 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

לטופינג:

4-6 גבעולי בצל ירוק שטופים ונקיים
כ-10 עלי מרווה לכל פוקאצ'ה
כ-12 תאנים
2 כפיות מלח ים אטלנטי
שמן זית להברשה

הוראות הכנה

מעבירים לקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר. מפעילים אותו על מהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את המים ומגבירים מעט את מהירות המיקסר. מוסיפים 4 כפות (מתוך 7) שמן זית ולבסוף את המלח. ממשיכים בלישה לפחות 10 דקות (לא לוותר על זמן הלישה). אם הבצק רך מדי, מוסיפים קמח. אם הוא קשה מדי, מוסיפים מעט מים. הבצק צריך להיות רך, חלק ולא דביק.

עוצרים את פעולת המיקסר ולשים מעט עם הידיים את הבצק. יוצקים את שארית שמן הזית (3 כפות) לקערה ו"עוטפים" איתו את הבצק (השמן לא צריך להיטמע בבצק). מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה של 35 דקות.

מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק התפוח. מוציאים ממנו בעדינות את האוויר וקורצים אותו למספר היחידות שרוצים (2, 4, או שאפשר להכין מהבצק פוקאצ'ה אחת גדולה). מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים ומכסים להתפחה שניה של 25 דקות. בינתיים מניחים מגש אפייה שטוח במסילה התחתונה של התנור ומדליקים אותו על חום מקסימלי תחתון עם טורבו.

לאחר ההתפחה, מקמחים את משטח העבודה. מומלץ להשתמש בקמח עבה כמו תירס או סמולינה כדי שהבצק לא יידבק למגש התנור כאשר נכניס אותו פנימה. משטחים או מותחים את כדור הבצק לצורה שרוצים. מברישים את הבצק בשמן זית ומניחים עליו גבעולי בצל ירוק ותאנים חצויות.

מניחים את הבצק ישירות על המגש הלוהט בתנור ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מוציאים מהתנור, מקשטים עם עלי המרווה ומגישים חם למרכז השולחן.
ממרח פיקנטי של תאנים צלויות וליים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות