ממרח פיקנטי של תאנים צלויות וליים

הממרח הזה, מעין איולי טבעוני, הוא מתקתק ומפתיע, שכן הפיקנטיות שלו מפציעה רק לאחר כמה שניות

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ממרח פיקנטי של תאנים צלויות וליים
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:צנצנת של 500 מ"ל

אני מאוד אוהב לצייד את המקרר שלי בממרחים. הם פתרון מצוין כשמתחשק לאכול משהו קטן עם לחם וגם כבסיס למנות אחרות. כך למשל את הממרח הזה הפכתי בארוחת השישי האחרונה לבסיס משרה לעוף צלוי בתנור.

רכיבים

לצליית התאנים:

  • 16-18 תאנים בשלות (כ–1 ק"ג)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 1-2 כפות מלח ים  אטלנטי

להתקנת הממרח:

  • 6 שיני שום
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • מיץ מ-1 ליים סחוט
  • 1-2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • גרידה מ-1 ליים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל־220 מעלות על מצב גריל. פורסים את התאנים לרבעים ומניחים בתבנית (עדיף לא להניח ישירות על מגשי התנור, שכן בעת הצלייה התאנים מגירות הרבה נוזלים). יוצקים על התאנים את שמן הזית ומפזרים את המלח. מכניסים לתנור (מסילה אמצעית) וצולים למשך 20 דקות לפחות.

מוציאים מהתנור ומניחים לתאנים להצטנן. בינתיים קולפים את שיני השום ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים אליהן גם את הפלפל הירוק החריף (אפשר לשים כמות קטנה יותר או לוותר עליו). מפעילים את מעבד המזון עד שמתקבלת משחה גרגירית. מוסיפים פנימה את התאנים, מיץ הליים והפלפל השחור. מפעילים את מעבד המזון עד שמתקבל ממרח רך. מתחילים ליצוק פנימה את שמן הזית בהדרגה תוך כדי פעולת מעבד המזון (פעולה זו נותנת נפח לממרח, בדיוק כמו שמכינים איולי). נותנים למעבד המזון להמשיך לעבוד עוד זמן קצר. עוצרים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח אם צריך.

מוסיפים את גרידת הלימון, מערבבים מעט ומעבירים לצנצנת. אוטמים עם שמן זית, סוגרים את המכסה ומאחסנים במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ