פיתה ממולאת בבשר ומנגולד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פיתה ממולאת בבשר ומנגולד

הפיתה במנה המופלאה הזאת משמשת כבצק העוטף את הבשר אך מקבלת גם טיפול משלה בצורת טיגון בביצה א־לה פרנץ טוסט. זה טעים כמו שזה נשמע

דרגת קושי: קל
פיתה ממולאת בבשר ומנגולד
דן פרץ

השימוש באותה המחבת שבה הוכן המילוי לטיגון הפיתה מוסיף תיבול גם לצד החיצוני של המאפה וצובע את הפיתה בזהבהבות מצודדת.
את המילוי מעשירים עלי המנגולד והפטרוזיליה, שאינם עוברים בישול כלל, אלא רק אידוי שלאחר מעשה מחומו של הבשר המטוגן וכך שומרים על חיוניותם וירקותם.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1/4 כוס ‏(60 מ”ל‏) שמן זית

1 בצל בינוני
צרור עלי מנגולד טריים ויפים
3 שיני שום
500 גרם בשר בקר טחון, לא רזה מדי
צרור פטרוזיליה
1/4 כוס פיסטוקים קלופים ‏(לא חובה‏)
6 פיתות טריות ובשרניות
2 ביצים
מלח ים
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים מחצית מכמות שמן הזית במחבת כבדה ורחבה. קוצצים את הבצל לפיסות קטנות, מעבירים למחבת ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו לשקוף. בינתיים נפטרים בעזרת סכין מהקצה הנוקשה שבתחתית גבעולי המנגולד ומפרידים בין החלק הירוק והגבעול הלבן שבעלים. קוצצים את הגבעולים הלבנים, מוסיפים אל הבצל שבמחבת וממשיכים לערבב עד שהבצל מזהיב מעט.

פורסים את השום ומוסיפים למחבת לטיגון קצר ומיד אחר כך מפוררים פנימה את הבשר הטחון. מערבבים בעזרת כף עץ על גבי אש גבוהה עד שהבשר עשוי היטב ומתייבש מעט. קוצצים את הפטרוזיליה וחותכים לרוחב את עלי המנגולד לרצועות דקות. מכבים את האש, מוסיפים את העלים אל הבשר ומערבבים עד שהעלים מתרככים ונהיים חלק מהתערובת. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומניחים בצד.

חותכים פתח באורך 8 סנטימטרים בצדה של כל פיתה כך שנוצר כיס למילוי. ממלאים כשישית מהתערובת בכל פיתה ומועכים בעזרת הידיים כך שנוזלי הבשר ייספגו בבצק הפיתה. מוסיפים מעט שמן למחבת שבה הוכן הבשר ומחממים על אש בינונית. טורפים את הביצים בקערה רחבה עם מעט מלח וכף מים. טובלים את הפיתה היטב בביצה משני צדדיה ומניחים לה לטפטף את העודף חזרה לצלחת. מעבירים למחבת ומפעילים מעט לחץ על הפיתה באמצעות תרווד כך שתיטגן היטב משני צדדיה. מגישים חם ומיד, בשקית נייר חומה, עם כמה פלחי עגבנייה, קערית טחינה וגבעול בצל ירוק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות