פיתה אפויה עם עדשים ופטה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פיתה אפויה עם עדשים ופטה

מנה הפשוטה והנהדרת הזאת קלה להכנה ומספקת את כל אבות המזון בביס אחד

3-5 סועדים דרגת קושי: קל
פיתה אפויה עם עדשים ופטה
דן פרץ

שולי הפיתות הופכים נוקשים ופריכים, ואילו במרכזה הפיתה נמסה בין שכבות העדשים הרכות וגבינת הפטה. שיטת ההכנה מזכירה לזניה, אבל הטעמים הם לגמרי מכאן. ניתן, אגב, להחליף בקלות את העדשים בפלפלים חתוכים ומטוגנים עם עגבניות ובצל או בגרגירי חומוס רכים במיוחד. חשוב להקפיד על גבינה איכותית במיוחד, כזו שלא תימס מיד, אלא תשנה את מרקמה לגמיש, כך שתפריד בין רכות העדשים ופציחותה של הפיתה בשוליה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

250 גרם עדשים ירוקות

2 שיני שום
2 עלי דפנה
כפית נענע יבשה
1 לימון בינוני
3 פיתות טריות
1/2 כוס שמן זית
200 גרם גבינת פטה מחלב כבשים
12 גבעולי פטרוזיליה
מלח ים
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

משרים את העדשים ב–3 כוסות מים חמים למשך כחצי שעה. מעבירים את העדשים עם מי ההשריה לסיר ומוסיפים את השום, עלי הדפנה, הנענע ומעט פלפל שחור. סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד שהעדשים רכות ונמעכות. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. ממליחים לקראת סיום הבישול.

פורסים כל פיתה לרוחבה לקבלת שני עיגולי בצק. מניחים עיגול ראשון על גבי נייר אפייה בתבנית מתכת כשחלקו הפנימי כלפי מעלה ומורחים אותו בעזרת מברשת במעט שמן זית. מניחים מעל 3–4 כפות גדושות של עדשים בשכבה אחידה ומשאירים שוליים ברוחב סנטימטר מסביב. מפוררים מעל מעט גבינת פטה וקורעים ביד כמה עלי פטרוזיליה.

מניחים עיגול נוסף על העדשים והגבינה כשצדו הפנימי כלפי מעלה ומועכים מעט בעזרת כפות הידיים את השכבה התחתונה. מורחים במעט שמן זית וחוזרים על ערימת שכבות העדשים והפטה. חוזרים על הפעולה עם שלושה עיגולים נוספים ומניחים מעל את העיגול האחרון. מורחים אותו בשמן זית בנדיבות, מפזרים מעל פטרוזיליה ומפוררים מעל את הפטה.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל–220 מעלות בתוכנית טורבו ‏(אם יש‏). אופים כ–20 דקות עד ששולי הפיתות מזהיבים והפטה נמסה ונצרבת בלהט. מגישים חם עם מלפפון קלוף עם פתיתי מלח וכוס יוגורט קר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות