מתכון

עוגת שוקולד־שזיפים עם אגוזי לוז

אין דבר טעים, בעיני, כמו שוקולד ואגוזי לוז, ואילו השזיפים החמוצים־מתוקים מוסיפים לעוגה העדינה לחות ומרקם נהדרים

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת שוקולד־שזיפים עם אגוזי לוז
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 סועדים

השימוש באגוזי לוז קלויים, אגב, מן הסוג שקונים אצל מוכר הפיצוחים, מומלץ במיוחד ומוסיף רמז מליחות למתק הפרי הקיצי.

רכיבים

  • 200 גרם קמח לבן
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
  • 1 כף אבקת קקאו מעולה
  • 200 גרם חמאה
  • 600 גרם שזיפים טריים או מיובשים
  • 100 גרם שוקולד מריר מעולה, 70% מוצקי קקאו
  • 3 ביצים
  • 6–7 אגוזי לוז קלויים ללא הקליפה
  • 2 כפות פובידל או ריבת שזיפים

הוראות הכנה

נותנים בקערת המערבל את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר, אגוזי הלוז והקקאו ומערבבים יחד בעזרת וו גיטרה כחצי דקה.

ממיסים את החמאה בסיר קטן ומניחים בצד כדי שלא תהיה חמה מדי. חוצים ומגלענים את השזיפים ומניחים 4–5 בצד לציפוי העוגה. חוצים את יתר חצאי השזיפים ומעבירים לסיר עם החמאה. יוצקים את החמאה עם השזיפים אל תערובת הקמח והסוכר ומערבלים כדקה עד שהחומרים מתאחדים מעט.

קוצצים את השוקולד בעזרת סכין חדה ומוסיפים אל התערובת יחד עם הביצים. מערבלים עד לקבלת עיסה גבשושית, סמיכה ודביקה.

משמנים במעט חמאה תבנית קפיצית בקוטר 26 סנטימטר ויוצקים אליה את התערובת. מפזרים מעל את השזיפים שנותרו וכמה אגוזי לוז ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העיסה יוצא נקי וללא בצק שנדבק אליו. מקפידים שלא לייבש את העוגה.

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן כעשר דקות. מערבבים את ריבת הפובידל עם שלוש כפות מים רותחים כדי שתהפוך לדלילה יותר ומורחים אותה על פני העוגה החמה עד שהיא מקבלת מראה רטוב משהו ומבריק.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר על גבי טס נאה עם ערימת צלוחיות וכוסית ליקר שזיפים חריפה.

תגובות