מתכון

קומפוט שזיפים וג'ינג'ר קר

את המשקה הזה אפשר ללגום ישר מן המקרר כשחוזרים אל הבית בימים החמים ואפשר לתבל אותו כשהוא קר, במעט יין אדום ויבש

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
קומפוט שזיפים וג'ינג'ר קר
צילום: דן פרץ

רכיבים

  • 1 סלק גדול ומוצק
  • 5–6 שזיפים אדומים־כתומים
  • 1 סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי
  • גרידה מקליפתו של חצי לימון
  • 4 כפות סוכר

הוראות הכנה

קולפים את הסלק, חותכים לקוביות בגודל סנטימטר אחד ומעבירים לסיר עמוק. חוצים ומגלענים את השזיפים, מחלקים כל מחצית לארבעה חלקים ומעבירים לסיר. פורסים דק או מגררים את שורש הג'ינג'ר אל הסיר ומוסיפים אף את גרידת הלימון והסוכר.

יוצקים על הכל מים כדי כיסוי ועוד 2 סנטימטר. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות נוספות, עד שהסלקים מתרככים מעט.

מצננים במקרר ומגישים בכוסות או קעריות זכוכית עם כמה קוביות קרח ומעט קצפת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ