קומפוט שזיפים וג'ינג'ר קר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קומפוט שזיפים וג'ינג'ר קר

את המשקה הזה אפשר ללגום ישר מן המקרר כשחוזרים אל הבית בימים החמים ואפשר לתבל אותו כשהוא קר, במעט יין אדום ויבש

דרגת קושי: קל
קומפוט שזיפים וג'ינג'ר קר
דן פרץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 סלק גדול ומוצק

5–6 שזיפים אדומים־כתומים

1 סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי

גרידה מקליפתו של חצי לימון

4 כפות סוכר

הוראות הכנה

קולפים את הסלק, חותכים לקוביות בגודל סנטימטר אחד ומעבירים לסיר עמוק. חוצים ומגלענים את השזיפים, מחלקים כל מחצית לארבעה חלקים ומעבירים לסיר. פורסים דק או מגררים את שורש הג'ינג'ר אל הסיר ומוסיפים אף את גרידת הלימון והסוכר.

יוצקים על הכל מים כדי כיסוי ועוד 2 סנטימטר. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות נוספות, עד שהסלקים מתרככים מעט.

מצננים במקרר ומגישים בכוסות או קעריות זכוכית עם כמה קוביות קרח ומעט קצפת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות