פורל בחמאה ויין לבן

דג הפורל שמן יחסית ובשרו שומר על חיוניותו גם לאחר בישול ממושך. הצלייה בחמאה וביין לבן מוסיפה לטעמיו העדינים והופכת אותו למעודן במיוחד

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פורל בחמאה ויין לבן
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:1-2 מנות

אפשר לצלות את הדג בתבנית בתנור או לטגן במחבת, ואז יש להפוך בו מעט כדי שייצרב היטב משני הצדדים. לאחר הצלייה עורו נפרד בקלות מן הבשר והגשתו הופכת למצודדת במיוחד

רכיבים

  • ½ כוס (120 מיליליטר) יין לבן יבש
  • 100 גרם חמאה
  • 1 לימון
  • 4 שיני שום
  • 2 דגי פורל טריים במשקל 400 גרם כל אחד
  • עלי טימין משני גבעולים
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

בסיר קטן מחממים יחד את היין והחמאה על גבי להבה בינונית, עד שהחמאה נמסה כליל. פורסים את הלימון לפרוסות בעובי ½ סנטימטר ומועכים מעט את השום. מתבלים את דגי הפורל במלח ובפלפל מבפנים ומבחוץ ומכניסים אל בטנם את פרוסות הלימון והשום.

יוצקים את רוטב היין והחמאה לתבנית עמוקה ומאורכת, שתכיל בנוחות את שני הדגים. מניחים את הדגים על צדם האחד לדקה ואחר כך הופכים אל צדם השני. מפזרים מעל את עלי הטימין ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–250 מעלות למשך כ–20 דקות. מדי פעם פותחים את דלת התנור ובעזרת כף אוספים מן הרוטב ויוצקים ממנו על צדו העליון של הדג. כשהדג עשוי ועורו מזהיב מעט, מוציאים ומגישים מיד עם חלה טרייה וכוס יין לבן צונן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ