פורל בחמאה ויין לבן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פורל בחמאה ויין לבן

דג הפורל שמן יחסית ובשרו שומר על חיוניותו גם לאחר בישול ממושך. הצלייה בחמאה וביין לבן מוסיפה לטעמיו העדינים והופכת אותו למעודן במיוחד

1-2 מנות דרגת קושי: קל
פורל בחמאה ויין לבן
דן פרץ

אפשר לצלות את הדג בתבנית בתנור או לטגן במחבת, ואז יש להפוך בו מעט כדי שייצרב היטב משני הצדדים. לאחר הצלייה עורו נפרד בקלות מן הבשר והגשתו הופכת למצודדת במיוחד

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

½ כוס (120 מיליליטר) יין לבן יבש

100 גרם חמאה

1 לימון

4 שיני שום

2 דגי פורל טריים במשקל 400 גרם כל אחד

עלי טימין משני גבעולים

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

בסיר קטן מחממים יחד את היין והחמאה על גבי להבה בינונית, עד שהחמאה נמסה כליל. פורסים את הלימון לפרוסות בעובי ½ סנטימטר ומועכים מעט את השום. מתבלים את דגי הפורל במלח ובפלפל מבפנים ומבחוץ ומכניסים אל בטנם את פרוסות הלימון והשום.

יוצקים את רוטב היין והחמאה לתבנית עמוקה ומאורכת, שתכיל בנוחות את שני הדגים. מניחים את הדגים על צדם האחד לדקה ואחר כך הופכים אל צדם השני. מפזרים מעל את עלי הטימין ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–250 מעלות למשך כ–20 דקות. מדי פעם פותחים את דלת התנור ובעזרת כף אוספים מן הרוטב ויוצקים ממנו על צדו העליון של הדג. כשהדג עשוי ועורו מזהיב מעט, מוציאים ומגישים מיד עם חלה טרייה וכוס יין לבן צונן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות