מתכון |

עוף שלם צלוי בחמאה ויין לבן

הבשר נותר ספוג בטעמי היין ורך מן החמאה והעור מתקבל פריך וזהוב

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
עופות
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 1 כוס (240 מיליליטר) יין לבן יבש
  • 200 גרם חמאה
  • 1 עוף טרי שלם
  • 4 שיני שום
  • 1 לימון שלם
  • 4 עגבניות
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

בסיר עמוק מחממים יחד את היין והחמאה על גבי להבה בינונית, עד שהחמאה נמסה כליל. מסירים מן האש ומניחים לרוטב להצטנן מעט. בעזרת האצבעות מפרידים בעדינות את העור מן החזה והירכיים של העוף. פורסים את השום ומחדירים אותו יחד עם מלח ופלפל בין העור לבשר ומעסים את העוף מבפנים ומבחוץ.

מכניסים את העוף אל היין והחמאה וממשיכים בעיסוי מעל ומתחת לעור. מניחים לעוף ברוטב למשך כשעתיים־שלוש ומדי פעם הופכים בו, כך שייספג כולו.

מוציאים את העוף מן הסיר, שוטפים את הלימון היטב ומכניסים אותו בשלמותו לאחורי העוף. מניחים את העוף על גבי רשת המונחת על גבי תבנית שתאסוף את הנוזלים כשהחזה כלפי מעלה, מסביבו מניחים את העגבניות וצולים כ–20 דקות ב–250 מעלות. הופכים את העוף כך שהחזה כלפי מטה, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל–180 מעלות וצולים כ–40 דקות נוספות. הופכים את העוף עוד פעם אחת, מכבים את התנור ומניחים לו בתנור הכבוי למשך 20 דקות נוספות.

מגישים את העוף אל השולחן ומחלקים אותו לארבעה חלקים. מניחים כל חלק על גבי פיתה חמה, שנפרסה לאורכה, או על גבי לאפה טרייה ולצדו עגבנייה צלויה אחת. יוצקים מעל מן המיץ שהצטבר בתחתית התבנית ומניחים לו להיספג בבצק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ