מתכון

פרנץ' טוסט קלאסי עשיר וטעים

הלחם נספג ביין ובחמאה ואילו הביצה צורבת את הפרוסות והופכת אותן לנוקשות ופריכות מבחוץ ורכות ורטובות מבפנים

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לחם מטוגן בחמאה ויין לבן
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 סועדים

את הלחם המטוגן אני מעדיף לאכול עם פרוסות סלמי דקיקות או דג מעושן ולכל הפחות מעט יוגורט סמיך.

רכיבים

  • ½ כוס (120 מיליליטר) יין לבן יבש
  • 75 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • מלח ים דק
  • 4 פרוסות בעובי 3 סנטימטרים מן החלה של אתמול

הוראות הכנה

ממיסים את היין והחמאה בסיר רק עד שהחמאה נמסה ומעבירים את הרוטב לקערה ואז שוב אל הסיר כמה פעמים כדי שהרוטב יצטנן מעט. טורפים את הביצים עם מעט מלח בקערה ויוצקים אליה באטיות מן היין והחמאה שהצטננו, כדי שהביצים לא ייקרשו.

טובלים כל פרוסה בתערובת הביצים, היין והחמאה עד שהן ספוגות היטב ומעבירים לטיגון אטי על גבי להבה בינונית במחבת. אין צורך בחמאה נוספת במחבת. כשצדה האחד של הפרוסה מזהיב, הופכים וממשיכים בטיגון האטי.

מגישים כשהחלק החיצוני מטוגן ופריך והחלק הפנימי ספוג ורך עם כמה פרוסות גבינה בשלה ותותים טריים.

תגובות