טבולה של סינטה ופטל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טבולה של סינטה ופטל

המתיקות והרכות של הפטל דורשות שילוב של טעמים עזים יותר ומרקמים פריכים יותר

דרגת קושי: קל
טבולה של סינטה ופטל
דן פרץ

כדי להחמיא לעדינות של הפטל החלפנו במנה את הבורגול העדין בקרוטונים פריכים והוספנו נתחים של סינטה צרובה שהופכת כל נגיסה למלאת טעם וחספוס.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 צרור ‏(2 כוסות קצוצות‏) פטרוזיליה

עלים מ12- גבעולי נענע
8 גבעולי בצל ירוק
1 בצל סגול בינוני
3 פרוסות לחם מחמצת מעולה
2 שיני שום
400 גרם סינטה מיושנת
1/2 כוס ‏(120 מ”ל‏) שמן זית כתית מעולה
מיץ מלימון אחד
כוס גדושה פטל או אסנה ‏(פטל שחור‏), קר
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קוצצים את הפטרוזיליה בסכין חדה לעלים בגודל 1/2 ס”מ ומעבירים לקערה. קוצצים באופן דומה גם את עלי הנענע, גבעולי הבצל הירוק והבצל הסגול ומוסיפים לקערה. מושחים את פרוסות הלחם במעט שמן זית ומורחים עליהן את שיני השום. מעבירים את הפרוסות למצנם או לתנור שחומם מראש ל–250 מעלות עד שהפרוסות שחומות ופריכות. חותכים את הפרוסות לקוביות ומניחים בצד.

מסירים מעל נתח הסינטה את מכסה השומן ופורסים את הנתח לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה וצורבים את הפרוסות כדקה או שתיים מכל צד. ממליחים מעט ומפלפלים ומורידים מן האש כשהפרוסות עודן עסיסיות. מתבלים את הסלט בשמן זית ובלימון, במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

קוצצים את פרוסות הסינטה הצלויות ומוסיפים אל הסלט המתובל יחד עם קוביות הטוסט. מערבבים קלות ומפזרים מעל את פירות הפטל בזהירות. מגישים עם כוס מים צוננים וכף עמוקה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות