מתכון

טבולה פטה ופטל

מפוררים פנימה גבינת פטה מלוחה שנצבעת בכתמי האודם הפטליים ותורמת למראה המצודד של הסלט

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טבולה עם פטל
צילום: Westend61 / Harald Walker / Gett
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 סועדים

פעמים רבות בוחרים לעשות שימוש בבורגול דק בהכנת טבולה. אני דווקא מעדיף את זה השלם ובעל הנוכחות, המשמש גם כפחמימה של ממש והופך את הסלט לארוחה שלמה בצלחת.

רכיבים

  • 1 כוס בורגול שלם ‏(לא שבור‏)
  • 1 צרור ‏(2 כוסות קצוצות‏) פטרוזיליה
  • 1 צרור רשאד או גרגר הנחלים
  • עלים מ12- גבעולי נענע
  • 8 גבעולי בצל ירוק
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 עגבניות בשלות
  • 500 גרם גבינת פטה כבשים מתפוררת
  • 1/4 כוס ‏(60 מ”ל‏) שמן זית כתית מעולה
  • מיץ מלימון אחד
  • כוס גדושה פטל או אסנה ‏(פטל שחור‏), קר
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

משרים את הבורגול בשתי כוסות מים רותחים למשך שעה. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה והרשאד בסכין חדה לעלים בגודל 1/2 ס”מ ומעבירים לקערה. קוצצים באופן דומה גם את עלי הנענע, גבעולי הבצל הירוק, הבצל הסגול והפלפל הירוק ומוסיפים.

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ככל שניתן אך מקפידים שלא למעוך אותן. שומרים היטב גם על המיץ הניגר מהן ומטפטפים אותו אל קערת הירק. מסננים את הבורגול ומוסיפים לסלט יחד עם שמן הזית והלימון, מלח ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. נזהרים שלא להמליח את הסלט יתר על המידה, שכן הגבינה מלוחה דיה.

מפוררים את הגבינה לקערה נפרדת ומוסיפים את הפטל. מערבבים קלות עד שחלק מן הפירות נפצעים וצובעים את הפטה באדום כהה. מוסיפים עוד מעט שמן זית ומפזרים מעל הסלט. מגישים על פיתה חמה, מקפלים ואוכלים מן העסיס מלוא הפה.

תגובות