דלעת ספגטי בשיטת עשה זאת בעצמך - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דלעת ספגטי בשיטת עשה זאת בעצמך

זה פחות מתכון ויותר רעיון למנה קיצית שכל הסועדים משתתפים בהכנתה. כל מרכיבי המנה מונחים על השולחן וכל אחד, לפי טעמו, מכין את המנה שמתאימה לו

דרגת קושי: קל
החומרים לדלעת ספגטי בסגנון חופשי
דודו בכר

בגלל סתגלנותה דלעת הספגטי מתאימה גם למנות עיקריות וגם לקינוחים — למרקים, מאכלי דגנים, לחם וגם עוגות וגלידות. שידוכים הולמים? קינמון, ג'ינג'ר, שום, אגוז מוסקט, רוזמרין, מרווה, בזיליקום. יתרונה של דלעת הספגטי על פני האחרות הוא כאמור בצורת האיטריות הארוכות שמייתרת את השימוש בפומפיות, לכן היא גם מקנה ליצירות מראה יותר אלגנטי ומוקפד. לבד מכל התכונות הטובות שכבר הוזכרו, דלעת ספגטי, כמו כל דלעת, יוצרת רמת בסיסיות גבוהה ומאזנת את החומציות שיוצרים רוב המאכלים המרכיבים תפריט מערבי רגיל.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

 דלעת ספגטי חצויה ואפויה (הוראות במתכון למעלה) לכל 4 סועדים.

 חצי כוס כוסברה קצוצה

 חצי כוס בצל ירוק קצוץ

 כוס גזר מגורר

 כוס נבטי חמניות

 אבוקדו בינוני חתוך לרצועות

כוס וחצי עדשים (בכל צבע, מושרות לילה במים ומבושלות עד ריכוך)

 כוס רוטב שומשום (מערבבים 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא, 2 כפיות רוטב סויה, 2 כפיות חומץ אורז)

חצי כוס מיץ לימון טרי סחוט

חצי כוס שמן זית משובח

 כף ג'ינג'ר וכף שום קצוצים דק ומעורבבים

כוס קישואים קצוצים דק דק

כוס טופו חתוך לרצועות דקיקות

 חצי כוס רצועות עגבניה

הוראות הכנה

1. עורכים על השולחן את כל התוספות בקעריות נפרדות ובקנקנים קטנים.

2. מניחים על השולחן גם את חצאי דלעות הספגטי האפויות. רצוי להתחיל לחפור בכף ולחלץ את הספגטי כדי להראות למשתתפים שלא מכירים את הכיוון.

3. כל סועד מכין את הספגטי שלו לפי העדפותיו.

דלעת ספגטי
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות