מתכון

סלט מלון עם פלפלים ונקניק

הסלט הזה הוא שילוב הטעמים והמרקמים הקלאסי של יושבי הים התיכון: פלפל נוקשה ומריר, צלפים צובטים ומלוחים, נקניק חריף וצרוב ומלון רך ומתוק

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט מלון עם פלפלים ונקניק
סלט מלון עם פלפלים ונקניקצילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מי שאינו אוכל בשר יוכל להחליף את הנקניק בקוביות חלומי מחלב כבשים או אפילו בקרוטונים מתובלים היטב בצ’ילי ובשום.

רכיבים

  • 1/2 מלון כתום בינוני מסוג “קנטלופ”
  • 1 פלפל ירוק כהה גדול או 2 קטנים
  • 1 כף צלפים משומרים במי מלח
  • 5-4 פרוסות נקניק סלמי בעובי 1/2 ס”מ
  • כל אחת
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

קולפים את מחצית המלון, נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ. חותכים גם את הפלפל לקוביות בגודל דומה ומעבירים ביחד לקערה. מפזרים מעל את הצלפים, מתבלים במלח ובפלפל, מטפטפים מעל מעט לימון ויוצקים את שמן הזית. מערבבים ומניחים לעמוד כחמש דקות.

חותכים את הסלמי לקוביות בגודל 1/2 ס”מ ומעבירים למחבת לוהטת ללא שמן. מערבבים בכף עץ עד שקוביות הנקניק משחימות והשומן ניגר מהן אל המחבת. מוציאים את קוביות הנקניק הפריכות מהמחבת בעזרת כף מחוררת אל נייר סופג. מוסיפים לסלט ומגישים מיד עם כוס פסטיס מצהיבה מקור.

תגובות