מלון עם מסקרפונה מלוחה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מלון עם מסקרפונה מלוחה

גרסה מעודנת ואריסטוקרטית משהו לאבטיח ובולגרית של חוף הים

דרגת קושי: קל
מלון עם מסקרפונה מלוחה
דן פרץ

המסקרפונה רק רומזת מליחות ואילו המלון שומר את המתיקות במידה. טפטוף של חומץ בלסמי מחזיר את המנה לאיזו מרפסת באמלפי והקיץ עובר ללא הפרעות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 גרם גבינת פטה מחלב כבשים

250 גרם גבינת מסקרפונה
1/4 מלון מתוק ורך
כפית חומץ בלסמי מעולה, מיושן וסמיך

הוראות הכנה

מפוררים את גבינת הפטה אל קערת המערבל ומעבדים בעזרת וו בלון כדקה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים לעבד כדקה נוספת במהירות גבוהה לקבלת גבינה במרקם אחיד ואוורירי. קולפים וחותכים את המלון לקוביות, או קורצים ממנו כדורים מצודדים למראה בעזרת כף פאריסאית ‏(פאריסיאן‏).

מעבירים כף גדושה מהגבינה המוקצפת לכוס, מניחים מעליה מכדורי המלון ומטפטפים מעל הכל כמה טיפות מן החומץ הבלסמי. מגישים באחר צהריים שטוף שמש עם כמה אגוזי לוז קלויים ולימונדה ורודה של קיץ, נשענים אחורנית בכיסא הנוח ואוכלים בכפית את הדבש ואת העוקץ, את המר והמתוק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות