מתכון |

מלון עם מסקרפונה מלוחה

גרסה מעודנת ואריסטוקרטית משהו לאבטיח ובולגרית של חוף הים

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מלון עם מסקרפונה מלוחה
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

המסקרפונה רק רומזת מליחות ואילו המלון שומר את המתיקות במידה. טפטוף של חומץ בלסמי מחזיר את המנה לאיזו מרפסת באמלפי והקיץ עובר ללא הפרעות.

רכיבים

  • 100 גרם גבינת פטה מחלב כבשים

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

  • 1/4 מלון מתוק ורך

  • כפית חומץ בלסמי מעולה, מיושן וסמיך

הוראות הכנה

מפוררים את גבינת הפטה אל קערת המערבל ומעבדים בעזרת וו בלון כדקה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים לעבד כדקה נוספת במהירות גבוהה לקבלת גבינה במרקם אחיד ואוורירי. קולפים וחותכים את המלון לקוביות, או קורצים ממנו כדורים מצודדים למראה בעזרת כף פאריסאית ‏(פאריסיאן‏).

מעבירים כף גדושה מהגבינה המוקצפת לכוס, מניחים מעליה מכדורי המלון ומטפטפים מעל הכל כמה טיפות מן החומץ הבלסמי. מגישים באחר צהריים שטוף שמש עם כמה אגוזי לוז קלויים ולימונדה ורודה של קיץ, נשענים אחורנית בכיסא הנוח ואוכלים בכפית את הדבש ואת העוקץ, את המר והמתוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ