אורז מעושן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז מעושן

האורז נעטף בשומן הבשרים הנמס

דרגת קושי: קל
אורז מעושן
דן פרץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 2

רכיבים

2 כפות ‏(30 מיליליטר‏) שמן תירס

1 בצל יבש
4 גבעולי סלרי
100 גרם חזה אווז מעושן
100 גרם כתף בקר מעושנת
200 גרם נקניק ציידים או קבנוס איכותי
1/2 1 כוסות אורז פרסי מעולה
4 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל אנגלי
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

בסיר בעל תחתית כפולה מחממים את שמן הזית על להבה גדולה. קוצצים דק את הבצל, מוסיפים אל השמן ומטגנים עד שהגלדים הופכים שקופים. פורסים את גבעולי הסלרי, מוסיפים אל הסיר ומערבבים בכף עץ. חותכים לקוביות את חזה האווז ואת כתף הבקר ופורסים את נקניק הציידים לעיגולים ברוחב 1/2 סנטימטר. מוסיפים את הבשרים המעושנים אל הסיר וממשיכים לערבב עד שהשומן שבהם נמס והבשרים עצמם נצרבים והופכים פריכים.

מוסיפים את האורז אל הסיר ומערבבים היטב עד שכולו נעטף בשומן הנמס ונצרב קלות. מוסיפים אל האורז את עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים אל הסיר 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ–18 דקות מבלי לפתוח את המכסה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

מגישים חם עם כוס וויסקי ופרוסות עגבניה ומלפפון בשמן ומלח.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות