סוטלאץ עם דבלים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סוטלאץ עם דבלים

אפשר להקפיא ולאכול כגלידה

דרגת קושי: קל
סוטלאץ’ עם דבלים
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 כוסות חלב

2 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס ‏(150 גרם‏) אורז שבור במעבד מזון
5 כפות שטוחות סוכר לבן
8 דבלים
5 טיפות מי־ורדים או מי־זהר

הוראות הכנה

יוצקים את החלב והשמנת לסיר ומוסיפים את האורז הגרוס והסוכר. חותכים את הדבלים לרצועות ומוסיפים גם אותן. מעבירים לאש בינונית ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד לכמעט רתיחה. מנמיכים את האש למינימום וממשיכים לערבב עד שהתערובת מגיעה לסמיכות הרצויה ‏(כ–20 דקות‏). טועמים ומוסיפים מתיקות אם יש צורך. מוסיפים את מי הוורדים או מי הזהר, מורידים מהאש ומעבירים לכלים אישיים. מניחים להצטנן מעט ואחר כך עוטפים כל כלי בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להגשה. ניתן להכין עד יומיים מראש.

להגשה שתי אפשרויות: הראשונה, להוסיף מעל כפית קוקוס, מעט קינמון ופיסטוק ולהגיש כפי שנוהגים בבלקן. האפשרות השנייה היא להכין מעין סוטלאץ’ “ברולה”: מפזרים מעט סוכר על פני הסוטלאץ’ ומקרמלים בעזרת מבער גז קטן או על ידי הכנסת הכלים לתנור המופעל בטמפרטורה מקסימלית בחלק העליון בלבד למשך דקה. מגישים עם ערק או עם כוס תה מתוק עם נענע.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות