סלט פטריות שרופות וצנוברים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט פטריות שרופות וצנוברים

כל כך טעים הסלט הזה, כשהוא חמים ולידו עלים פריכים וירוקים

דרגת קושי: קל
סלט פטריות שרופות וצנוברים
דן פרץ

לא מבשלים בו דבר. את הפטריות והצנוברים חורכים במעט מאוד שמן ומניחים להם להצטמצם ולמצות את טעמיהם ולהתעטף בעשן מדורה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

12 פטריות פורטובלו גדולות

12 פטריות יער
1/4 כוס ‏(60 מיליליטר‏) שמן זית
100 גרם צנוברים
2 שיני שום
מיץ מחצי לימון
2 ביצים
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מניחים את הפטריות כשראשן כלפי מטה והרגל פונה למעלה ופורסים אותן לפרוסות ברוחב 3 מילימטרים. מחממים את השמן במחבת ברזל או סיר כבד בעל ציפוי נגד הידבקות, ומוסיפים את הפטריות. השמן ייספג במהרה והפטריות ייצרבו ויאבדו מנפחן. ממשיכים בצלייה ומדי פעם מערבבים בכף עץ עד שהפטריות חרוכות ממש ונוזליהן התאדו.

מוסיפים את הצנוברים ומערבבים עד שגם הם נחרכים מעט. פורסים את שיני השום ומניחים בצד. בינתיים טורפים את הביצים עם מיץ הלימון, מלח ופלפל. מוסיפים את שיני השום ומערבבים עד שניחוחן עולה באוויר ומקפידים שלא לשרוף אותן. מוסיפים את הביצים למחבת ומערבבים נמרצות בכף עץ עד שהן נקרשות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם פלח לימון וסלט פריך של חסה ועלי סלרי, וטועמים מן החרוך והמעושן ומן הטרי והירוק, כמו קיץ קוצני שפתאום נובט בו הסתיו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות