מרק יוגורט עם קציצות דגים ושום קלוי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק יוגורט עם קציצות דגים ושום קלוי

את המרק הנהדר הזה ניתן להגיש חם מן הסיר או כשהוא קר מן המקרר והוא מצוין כארוחה קלה בימות הקיץ

דרגת קושי: קל
מרק יוגורט עם קציצות דגים ושום קלוי
דן פרץ

את קציצות הדגים מזהיבים קודם במעט שמן זית, אך את הבישול ממש עושים היוגורט החם והלימון. השום הקלוי מוסיף ריח נעים למנה וחתיכות שמרגישים על השן. אפשר להחליף אותו בצנוברים קלויים על מחבת חמה או בפרוסות שקדים קלויים, למשל, ובלבד שיוסיפו מעט פריכות ליוגורט הרך והסמיך.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקציצות:

500 גרם פילה דג לבן טרי, ללא העור
15 גבעולי פטרוזיליה
עלים מ-3 גבעולי נענע
2 שיני שום
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון

למרק:

2 ליטר יוגורט צאן סמיך
2 כוסות ‏(480 מ”ל‏) מים
מיץ מ-1/2 לימון
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

להכנת הקציצות:

קוצצים את בשר הדג בסכין חדה דק ככל האפשר. ניתן לבצע את הפעולה גם בעזרת מעבד מזון, אולם יש להקפיד להפעילו ללחיצות קצרות בלבד כדי לשמור על מרקמו הגמיש של הדג.

קוצצים היטב גם את גבעולי הפטרוזיליה, עלי הנענע והשום ומוסיפים את הדג הקצוץ יחד עם פירורי הלחם והביצה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים לעיסה אחידה. מחממים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ במחבת על גבי אש בינונית.

בידיים רטובות צרים מן העיסה קציצות בגודל אגוז מלך ומטגנים משני הצדדים להזהבה בלבד - המשך הבישול ייעשה במרק. מוציאים למגש עם נייר סופג.

להכנת המרק:

מעבירים את היוגורט, המים והלימון לסיר בעל תחתית כפולה ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב תכוף. כשהיוגורט כמעט רותח, מנמיכים את האש, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל. מעבירים את הקציצות אל היוגורט החם וממשיכים בבישול כחמש דקות נוספות. בינתיים פורסים את שיני השום דק לרוחבן ומטגנים כחצי דקה בשמן זית רק עד שריח השום עולה באוויר. מכבים את האש ומניחים לשום להזהיב מעט בשמן. מוציאים אל נייר סופג.

להגשה:

יוצקים מהמרק לצלחות אישיות ומניחים בכל אחת 2–3 קציצות. מזליפים מעט שמן זית ומיץ לימון מעל ומפזרים את פרוסות השום הקלוי. מגישים עם פרוסת טוסט עבה בחמאה וכוס יין לבן ויבש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות