מתכון

פסטה מבושלת ביוגורט ותרד

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פסטה מבושלת ביוגורט ותרד
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

פסטה יבשה ומוכנה מראש זקוקה למים רותחים רבים כדי לרכך את מרקמה הקשה ואינה מתאימה לבישול ביוגורט סמיך. פסטה טרייה, מאידך גיסא, מתרככת על נקלה וסופגת אליה את מיצי הרוטב שבו היא מתבשלת. ניתן להכין פסטה כזו לפי המתכון המצורף, או לקנות מאלה הטריות או הקפואות הנמכרות בימינו בכל קרן רחוב.

רכיבים

לפסטה:

  • 300 גרם קמח לבן, או 200 גרם קמח לבן ו-100 גרם קמח דורום
  • 3 ביצים

לרוטב היוגורט והתרד:

  • 500 גרם תרד שטוף ונקי
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 ליטר יוגורט צאן סמיך
  • 2 כוסות ‏(480 מ”ל‏) מים
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • רבע כוס ‏(60 מ”ל‏) שמן זית

הוראות הכנה

להכנת הפסטה:

מערבבים יחד את הקמח והביצים לקבלת מרקם אחיד וגמיש. ניתן לעשות זאת בקערת מיקסר בעל וו לישה או בלישה ידנית: שופכים את הקמח בערימה על קרש העבודה, צרים גומה במרכז הערימה, שוברים את הביצים למרכז הערימה ומעבדים הכל יחדיו. אם הבצק יבש מדי ניתן להוסיף מעט מים. מרדדים את הפסטה בעזרת מכונת פסטה ליריעות דקיקות ואחר כך חותכים את הבצק לפסטה ברוחב כסנטימטר. מקמחים במעט קמח דורום ומניחים בצד.

להכנת הרוטב:

שוטפים היטב את התרד ומעבירים לסיר בעל מכסה אוטם יחד עם מיץ הלימון. מאדים ללא מים נוספים כחמש דקות עד שהעלים מתרככים ומתחילים להפריש נוזלים. מוסיפים את היוגורט והמים, מלח ופלפל ומביאים כמעט לרתיחה. מוסיפים את הפסטה הטרייה, מערבבים עם התרד החלוט ומבשלים כשלוש דקות בבעבוע עדין מאוד עד שהפסטה מוכנה. מגישים בצלחת עמוקה, מזליפים מעל מעט שמן זית ומניחים בצד גם כף עמוקה לאסוף את הרוטב.

תגובות