סלט צנונית ושניצל בקר אפוי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט צנונית ושניצל בקר אפוי

סלט קיצי ורענן, העושה שימוש בחריפות ורעננות הצנונית כדי לאזן את טעמיו של שניצל בקר פריך

4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט צנונית ושניצל בקר אפוי
דן פרץ

האפייה של השניצל איננה מטעמי בריאות, חס וחלילה. היא נועדה למנוע שמנוניות יתר בסלט, שיכול לשמש בקלות כארוחת צהריים מלאה. מי שמתעקש על טיגון ישתמש בחמאה מזוקקת. אם כבר, אז כבר.

שומרי הכשרות יכולים להימנע משימוש בפרמזן או בחלב במתכון ולהחליפם בכף גדושה של חרדל איכותי. תפקידה של הגבינה הוא להסמיך את הבלילה וגם להוסיף טעם חרוך משהו, הנוצר עם חימומה בתנור. בכל מקרה, חשוב להקפיד לחתוך את הצנוניות קרוב ככל הניתן להגשה ולא להוסיף את פיסות השניצל לסלט כשהן חמות מדי כדי שלא ירככו את הצנוניות וישמרו על פריכותן.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לשניצל:

נתח סינטה או שייטל במשקל 500 גרם
2 ביצים
צרור פטרוזיליה
עלים משני גבעולי תימין
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת או 60 מ”ל חלב
2 כוסות פירורי לחם איכותיים
רבע כוס שמן זית כתית מעולה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

לסלט:

20-15 צנוניות
1 לימון קטן ויפה
6 גבעולי בצל ירוק
4 ענפי כוסברה ‏(לא חובה‏)
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

להכנת השניצל:

מנקים את נתח הבשר משומן ומגידים ופורסים אותו בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות בעובי 1/2 ס”מ בניצב לכיוון הסיבים. ניתן לבקש מהקצב לעשות זאת במקומכם. כדי להקל על הפריסה ניתן להקפיא את הבשר למשך שעה על מנת להקשות אותו מעט. חותכים כל פרוסה ל–4–5 פיסות בגודל המתאים לנגיסה בביס אחד.

שוברים את הביצים אל קערה עמוקה, מוסיפים את גבעולי הפטרוזיליה, עלי התימין, גבינת הפרמזן, מלח ופלפל, ומערבבים את הכל בעזרת מוט בלנדר ידני. ניתן להשתמש גם במעבד מזון לקבלת עיסה סמיכה למדי ובעלת גוון ירקרק.

מכינים קערה רחבה ונותנים בה את פירורי הלחם. מעבירים את פיסות הבשר אל תערובת הביצים ואז אל פירורי הלחם לציפוי. מסדרים נייר אפייה בתבנית רחבה ומורחים אותו במעט שמן זית. מסדרים את פיסות השניצל על גבו בצפיפות, מזליפים עוד מעט שמן זית מעל ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–250 מעלות בתוכנית טורבו למשך כ–20 דקות עד שציפוי פירורי הלחם מזהיב. אם אין בתנור תוכנית טורבו הופכים את הפיסות פעם אחת באמצע האפייה.

בינתיים מכינים את הסלט:

שוטפים את הצנוניות, פורסים אותן לרוחבן לפרוסות דקות ברוחב 2–3 מ”מ ומעבירים לקערה. שוטפים היטב את הלימון, מחלקים לרבעים לאורך ומסלקים את הגרעינים. פורסים שניים או שלושה מהרבעים לפרוסות דקיקות ומוסיפים לסלט.

קורעים את גבעולי הבצל הירוק לפיסות באורך 2 ס”מ ביד, מפרידים את עלי הכוסברה ומוסיפים גם אותם לקערה. מוציאים את פיסות השניצל מהתנור ומניחים להצטנן כשתי דקות. מוסיפים אותן אל קערת הצנוניות והלימון, מתבלים בעוד מעט מלח ופלפל ויוצקים מעל שתי כפות שמן זית. מערבבים קלות ומגישים מיד בקערות אישיות עם כוס יין לבן וקר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות