מתכון

סלט שורשים וגבעולים

ניתן להוסיף או להחסיר, ובלבד ששומרים על היחס בין חריפות הצנונית למתיקות הקולרבי, בין מליחות הסלרי למרירות הנענע

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט שורשים

רכיבים

  • 1 לפת
  • 1 קולרבי
  • 1 גזר
  • 1 בצל סגול קטן
  • 10 צנוניות
  • 2 גבעולי סלרי
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 3 גבעולי נענע
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שוטפים היטב את כל השורשים והגבעולים וקולפים את הלפת, הקולרבי, הגזר והבצל. חותכים את הלפת, הקולרבי והבצל לרבעים או לשמיניות ופורסים כל פלח לפרוסות דקיקות. פורסים את הגזר והצנוניות לרוחבם לטבעות דקיקות גם כן ונותנים את הכל בקערה.

פורסים את גבעולי הסלרי לרוחבם, קורעים את גבעולי הבצל הירוק, מפרידים את עלי הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים אל הסלט. מתבלים בשמן זית ובמעט מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים בפתיחת הארוחה כמו שאיפת אוויר עמוקה של אמצע החורף.

תגובות