עוגת אפרסקים ודובדבנים שחורים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת אפרסקים ודובדבנים שחורים

עוגה קיצית קלה להכנה, מהז'אנר שתמיד מצליח. קריספית בחוץ ולחה בפנים. נהדרת עם הקפה או בסוף הארוחה

דרגת קושי: קל
עוגת אפרסקים ודובדבנים שחורים
לימור לניאדו תירוש

ניתן להמיר את האפרסקים בנקטרינות צהובות, שזיפים, משמשים וענבים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 ביצים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום כהה

חצי כוס שמן זית עדין

רבע כוס שמנת מתוקה

מיכל (140 מ"ל) יוגורט כבשים או עזים סמיך

כפית ליקר אמרטו

חצי כפית תמצית וניל איכותית

כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח

קורט מלח

5 אפרסקים בשלים, מגולענים ופרוסים לרבעים

60 גרם דובדבנים שחורים מיובשים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית טארט או תבנית קפיצית בקוטר 26 בחמאה ומצפים בסוכר. בקערת מערבל חשמלי מערבלים ביצים וסוכר, עד לקבלת מרקם תפוח וקרמי. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים שמן זית, שמנת מתוקה, יוגורט, אמרטו ותמצית וניל. מערבבים את היבשים ומוסיפים אותם ידנית לקערת המערבל. מערבבים מעט, עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית. מסדרים את רבעי האפרסקים בעיגול מעל הבצק, מפזרים מעל דובדבנים ואופים 45 דק'.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות