מתכון

עוגת אפרסקים ודובדבנים

עוגה קיצית קלה להכנה, מהז'אנר שתמיד מצליח. קריספית בחוץ ולחה בפנים. נהדרת עם הקפה או בסוף הארוחה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת אפרסקים ודובדבנים שחורים
צילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

ניתן להמיר את האפרסקים בנקטרינות צהובות, שזיפים, משמשים וענבים.

תגיות:

רכיבים

  • 2 ביצים
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום כהה
  • חצי כוס שמן זית עדין
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • מיכל (140 מ"ל) יוגורט כבשים או עזים סמיך
  • כפית ליקר אמרטו
  • חצי כפית תמצית וניל איכותית
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח
  • קורט מלח
  • 5 אפרסקים בשלים, מגולענים ופרוסים לרבעים
  • 60 גרם דובדבנים שחורים מיובשים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית טארט או תבנית קפיצית בקוטר 26 בחמאה ומצפים בסוכר. בקערת מערבל חשמלי מערבלים ביצים וסוכר, עד לקבלת מרקם תפוח וקרמי. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים שמן זית, שמנת מתוקה, יוגורט, אמרטו ותמצית וניל. מערבבים את היבשים ומוסיפים אותם ידנית לקערת המערבל. מערבבים מעט, עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית. מסדרים את רבעי האפרסקים בעיגול מעל הבצק, מפזרים מעל דובדבנים ואופים 45 דק'.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ