מתכון

אפרסק מלבה

קינוח האפרסקים ההיסטורי המפואר מקבל פרשנות מקומית ישראלית חדשה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אפרסק
הפתיחה הרשמית של הקיץ, האפרסקצילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות

הקינוח המפורסם "פש או פיץ' מלבה" - "אפרסק מלבה" - הוכן לראשונה ב-1893, בסעודה שערך במלון סבוי בלונדון הדוכס מאורליאן לכבוד נלי מלבה, מלכת הסופרנו של האופרה האנגלית. הקינוח המפואר של אפרסקים מגולענים וחלוטים במי סוכר ותרמילי וניל הוגש לה על גבי ברבור מפוסל בקרח בתוספת קורי סוכר וגלידת וניל. שנים אחר כך שונה מעט הקינוח, ברבור הקרח נזנח לטובת מחית פטל ובזוקת שבבי שקדים.

תגיות:

רכיבים

  • 1 קג' אפרסקים לבנים מוצקים
  • ליטר מים
  • חצי ליטר יין לבן יבש
  • כוס סוכר
  • מקל קינמון

הוראות הכנה

חורצים עם סכין קטנה צורת איקס בבסיס האפרסקים. בסיר גדול מחממים את כל החומרים עד רתיחה עדינה. מוסיפים את האפרסקים ומבשלים תוך בעבוע עדין 20 דקות, לא מכוסה. מכבים ומצננים בתוך הסיר. שולפים בזהירות את האפרסקים ומקלפים את קליפת האפרסק. מניחים בצנצנת מעוקרת, מכסים עם נוזלי הבישול ומאחסנים במקרר. ישמר היטב עד חודש.

תגובות