אפרסק מלבה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אפרסק מלבה

קינוח האפרסקים ההיסטורי המפואר מקבל פרשנות מקומית ישראלית חדשה

8 מנות דרגת קושי: קל
אפרסק מלבה
לימור לניאדו תירוש

הקינוח המפורסם "פש או פיץ' מלבה" - "אפרסק מלבה" - הוכן לראשונה ב-1893, בסעודה שערך במלון סבוי בלונדון הדוכס מאורליאן לכבוד נלי מלבה, מלכת הסופרנו של האופרה האנגלית. הקינוח המפואר של אפרסקים מגולענים וחלוטים במי סוכר ותרמילי וניל הוגש לה על גבי ברבור מפוסל בקרח בתוספת קורי סוכר וגלידת וניל. שנים אחר כך שונה מעט הקינוח, ברבור הקרח נזנח לטובת מחית פטל ובזוקת שבבי שקדים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 קג' אפרסקים לבנים מוצקים

ליטר מים

חצי ליטר יין לבן יבש

כוס סוכר

מקל קינמון

הוראות הכנה

חורצים עם סכין קטנה צורת איקס בבסיס האפרסקים. בסיר גדול מחממים את כל החומרים עד רתיחה עדינה. מוסיפים את האפרסקים ומבשלים תוך בעבוע עדין 20 דקות, לא מכוסה. מכבים ומצננים בתוך הסיר. שולפים בזהירות את האפרסקים ומקלפים את קליפת האפרסק. מניחים בצנצנת מעוקרת, מכסים עם נוזלי הבישול ומאחסנים במקרר. ישמר היטב עד חודש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות