חזרת קלאסית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חזרת קלאסית

חריפה חריפה, עדינה ומלאה בטעמים של אמא רוסיה

צנצנת גדולה – 2.5 כוסות דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירו

אדי ואורה עושים ארוחת זקוסקי רוסית רק פעם בשנה, וזה אירוע מיוחד שכולנו מחכים לו כל השנה. בבית מתנגנת מוזיקה צוענית שמחה ובסלון נפתח שולחן ארוך ועליו מונחות כוסות קריסטל עדינות לצד צלחות קטנות ומצוירות עם עשרות סוגי סלטים ומעדנים: קרפלך רכים ממולאים בבשר ובבצל שחום, כבד קצוץ, סלט אוליבייה, סלט סלק, עלי גפן ממולאים בעוף ובאורז, דג מלוח, סלט סלרי במיונז ועוד ועוד. על דבר אחד אף אחד לא מוכן לוותר, על החזרת של אבא של אורה. בסוף הארוחה, ולמרות שכולנו שתויים כהוגן מוודקה רוסית משובחת, אנחנו רבים מי ייקח הביתה את הצנצנת של החזרת שנותרה במקרר. חריפה חריפה, עדינה ומלאה בטעמים של אמא רוסיה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 סלקים קטנים שטופים (450 גרם ברוטו) קלופים וחתוכים לפלחים

1 שורש חזרת גדול
(300 גרם ברוטו) קלוף וחתוך לעיגולים גדולים
3/4 כוס (180 מ"ל) מים רותחים
2 כפיות סוכר לבן
1 כפית ו—1/4 מלח
1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ תפוחים

הוראות הכנה

משרים את הסלקים (350 גרם נטו) והחזרת (250 גרם נטו) במים קרים לרבע שעה. מסננים. בינתיים מערבבים מים רותחים, סוכר ומלח עד המסה ומצננים (אפשר במקרר לזירוז הצינון). כדי לקבל את המרקם הרצוי מעבדים בשני שלבים: קודם מגררים בקערת מעבד המזון על דיסקית הגירור ואחר כך מעבדים עם להב המתכת ומרסקים קצרות, רק עד קבלת מחית גסה. אפשר לגרר על פומפייה גסה (מתאים למיטיבי לכת, וואו, כמה שזה שורף בעיניים!). מעבירים את מחית הסלק והחזרת לצנצנת גדולה מעוקרת. מוזגים עליה את המים עם הסוכר והמלח, מוסיפים את החומץ בהזלפה אטית (נדרש לנוזלים קצת זמן לחלחל) וסוגרים. מנערים קלות. הנוזל צריך לכסות את כל החזרת (אם חסר מוסיפים עוד קצת חומץ ומים קרים ביחס שווה). שומרים במקרר. החזרת תהיה מוכנה בתוך שעה־שעתיים אבל עדיף להכין יומיים־שלושה לפני החג לספיגת טעמים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות