מתכוןמתכון

בלינצ'ס במילוי חזיר, עוף וביצה

מתכון בהשראת סבתי, שהייתה שולקת את העוף במים. אני בחרתי לצרוב אותו כדי להדגיש את טעמיו

הבשלן אלון רביד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בלנצ'ס במילוי עוף וחזיר
צילום: מתן שופן
הבשלן אלון רביד
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:35 יחידות

באירופה נוטים לשלב הרבה שומן וחלבון יחד, אך בישראל נהוג יותר להוסיף ירק. אלון הוסיף למתכון בצל ירוק מרענן.

רכיבים

  • 400 גרם פרגית
  • 50 גרם נקניק סלאמי מילאנו (חזיר. אפשר להמיר גם בבייקון
  • או חזה אווז)
  • 2 ביצים קשות
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס

לבלינצ'ס:

  • 1 כוס פלוס כף (150 גרם) קמח
  • 1/2 כפית (3 גרם) מלח
  • 3 ביצים
  • 1 כפית שמן קנולה
  • 1/4 1 כוס (300 מ"ל) חלב
  • 30 גרם חמאה

הוראות הכנה

הכנת הבלינצ'ס (אפשר לקנות עלי בלינצ'ס מוכנים):

מערבבים את כל המצרכים, למעט החלב והחמאה, לתערובת אחידה בקערה. בסיר קטן מחממים על אש נמוכה את החלב ובתוכו ממיסים את החמאה. כאשר החמאה נמסה, לפני שהחלב מגיע לרתיחה, מסירים מהאש ויוצקים בזרזוף אטי מאוד תוך כדי ערבוב לקערה עם שאר החומרים (מאחר שהמסה חמה ובקערה יש ביצים, חשוב שהיציקה תהיה אטית מאוד כדי שהביצים לא תתקרשנה). מומלץ לא לקרר את המסה, מאחר שהיא צריכה להיות נוזלית מאוד.

מחממים מחבת טפלון קטנה על האש הכי נמוכה שיש. משמנים עם מעט מאוד חמאה את המחבת. בלינצס, בניגוד לקרפ, צריך להיות רך וגמיש מאוד, לכן חשוב להקפיד על אש נמוכה ולהימנע מחריכה. במקרה הנוכחי חשוב שהבלינצ'ס יהיה גם מאוד־מאוד דק. השיטה של רביד היא ליצוק למחבת פי 3 מהכמות הדרושה לכיסוי שטח הפנים של המחבת, ואז להרים את המחבת ולשפוך את התכולה חזרה לקערה. מה ש"נתפס" על המחבת – זה העובי הדרוש. מחזירים את המחבת לאש. לאחר 20 שניות, מרימים את השוליים עם מרית עץ ומוודאים שהם נפרדים מהמחבת. לאחר כ-20 שניות נוספות, הבלינצ'ס כבר ישתחרר בקלות וניתן יהיה להפוך אותו (לפני כן, הוא עלול להיקרע). הופכים את הבלינצ'ס ל-20 שניות ומורידים לנייר אפייה. הבלינצ'ס לא צריך להזהיב. אפשר לסדר את הבלינצ'ס בערימה רק אם מקפלים אותם בתוך שעה מרגע שירדו מהאש. אחרת, ברגע שהם מתקררים לחלוטין הם יידבקו זה לזה. חשוב לכסות כדי שלא יתייבשו.

הכנת המילוי:

משמנים מעט מחבת, מחממים על אש גבוהה, מתבלים את הפרגית במלח ופלפל וצורבים צריבה חזקה כ-5 דקות מכל צד או עד שהפנים מבושל. מסירים מהאש ומקררים לחלוטין. קוצצים דק ביחד עם שאר חומרי המילוי: בצל ירוק, סלאמי חזיר וביצים קשות (חלמון הביצה צריכה להיות מבושל במלואו, ולא רך). טועמים ומתקנים תיבול. "לא להתבייש עם הפלפל השחור", ממליץ רביד.

הרכבת המנה:

בדומה לגלגול עלה גפן, מניחים כף מהמלית במרכז הבלינצ'ס. מביאים למרכז את השול הימני והשמאלי, ומגלגלים מאיתנו החוצה. אם יש בצק עודף בשוליים – חותכים עם סכין (חשוב לשמור על מעטפת בלינצ'ס דקיקה ככל האפשר). מחממים 1 כף חמאה במחבת על אש נמוכה וצורבים את הבלינצ'ס משני הצדדים עד השחמה יפה. מגישים מיד עם סלט מרענן.

תגובות