מתכון

פלמידה כבושה

מאחר שמדובר בכבישה קצרה, חשוב מאוד להשתמש בדג טרי מאוד שלא משווק כמה ימים לאחר תפיסתו

הבשלן אלון רביד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פלמידה כבושה
צילום: מתן שופן
הבשלן אלון רביד
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

גם סרדינים ודגים קטנים אחרים יכולים להתאים.

רכיבים

  • 2 פילטים (400 גרם) פלמידה, ללא עור
  • לפחות 300 גרם מלח גס
  • 150 מ"ל שמן זית
  • שמן קנולה לכיסוי
  • קליפה מ-1/2 לימון
  • גבעול עלי שומר
  • (או 1/4 שומר פרוס דק)
  • 1/4 פלפל ירוק חריף,
  • חתוך לטבעות

הוראות הכנה

חוצים את הפילטים לאורכם, ואז חותכים כל חלק לרצועות בעובי של כ-2 ס"מ. טומנים את חתיכות הדג במלח גס למשך 45 דקות (מניחים בתבנית או קערה רחבה מלח גס, עליו את הדג ועליו עוד שכבה של מלח גס. מהדקים מעט עם היד).

מכינים קערה עם מי קרח. מוציאים את חתיכות הדג מהמלח ומעבירים לקערה כדי להסיר מהן את המלח. מוציאים מיד ומייבשים היטב במגבת בד. שמים מעט שמן זית בצנצנת אחסון ומתחילים לסדר את הדגים והירק ביניהם. מוסיפים את יתרת שמן הזית ויוצקים שמן קנולה עד כיסוי מלא (כך שהדג לא יבצבץ). מאחסנים במקרר (ניתן לאכול את הדג בתוך 3 ימים).

תגובות