פלמידה כבושה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פלמידה כבושה

מאחר שמדובר בכבישה קצרה, חשוב מאוד להשתמש בדג טרי מאוד שלא משווק כמה ימים לאחר תפיסתו

דרגת קושי: קל
פלמידה כבושה
מתן שופן

גם סרדינים ודגים קטנים אחרים יכולים להתאים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 פילטים (400 גרם) פלמידה, ללא עור

לפחות 300 גרם מלח גס

150 מ"ל שמן זית

שמן קנולה לכיסוי

קליפה מ-1/2 לימון

גבעול עלי שומר

(או 1/4 שומר פרוס דק)

1/4 פלפל ירוק חריף,

חתוך לטבעות

הוראות הכנה

חוצים את הפילטים לאורכם, ואז חותכים כל חלק לרצועות בעובי של כ-2 ס"מ. טומנים את חתיכות הדג במלח גס למשך 45 דקות (מניחים בתבנית או קערה רחבה מלח גס, עליו את הדג ועליו עוד שכבה של מלח גס. מהדקים מעט עם היד).

מכינים קערה עם מי קרח. מוציאים את חתיכות הדג מהמלח ומעבירים לקערה כדי להסיר מהן את המלח. מוציאים מיד ומייבשים היטב במגבת בד. שמים מעט שמן זית בצנצנת אחסון ומתחילים לסדר את הדגים והירק ביניהם. מוסיפים את יתרת שמן הזית ויוצקים שמן קנולה עד כיסוי מלא (כך שהדג לא יבצבץ). מאחסנים במקרר (ניתן לאכול את הדג בתוך 3 ימים).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות