מתכון

דג מלוח כבוש בשמן זית ועראק

הדג צריך להיות מוצק, מבריק, בעל בטן בהירה. רצוי לבקש לפלט את הדג במקום

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דג מלוח
לימור לניאדו תירוש

דג מטיאס טוב אפשר לקנות בשווקים ובחנויות מתמחות, מתוך חביות עץ.

רכיבים

  • 4 דגי מטיאס מנוקים ל-8 פילטים
  • 2 בצל אדום פרוסים לטבעות דקות
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  • חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • חצי כפית גרגירי כוסברה
  • 3 עלי דפנה
  • כף עראק
  • חצי לימון שטוף, פרוס לפרוסות
  • שמן זית

להגשה:

  • שמנת חמוצה, בצל ירוק, פלפל חריף ומיץ לימון

הוראות הכנה

בצנצנת מעוקרת מניחים פילטים של דג, פלחי לימון ותבלינים בשכבות צפופות.

מטפטפים מסביב עראק, מכסים בשמן זית ומאחסנים סגור במקרר. הדג מוכן לאחר יומיים.

מגישים, מסונן מהשמן, עם שמנת חמוצה, בצל ירוק, פלפל חריף וכמה טיפות מיץ לימון מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ