עלי גפן ממולאים סביצ'ה דג - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עלי גפן ממולאים סביצ'ה דג

4 מנות דרגת קושי: קל
עלי גפן
אייל טואג
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

200 גרם פילה דג לבן נקי מעצמות ועור (דניס/לוקוס/פלמידה)

בצל סגול קטן

כף עלי זעתר טרי קצוץ

כף עלי כוסברה קצוצה

מיץ מלימון אחד

3 כפות שמן זית

16 עלי גפן בינוניים חלוטים וכבושים, מוכנים למאכל ללא בישול נוסף

4 כפות לבנה כבשים

חצי עגבניה ללא זרעים חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות לימון כבוש קצוץ

כפית סומק

הוראות הכנה

פורסים את פילה הדג לרצועות רוחביות דקות. מניחים את רצועות הדג בקערה ומוסיפים את הזעתר, הכוסברה, מיץ הלימון ושמן הזית. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל. כובשים כך את הדג במשך 10 דקות. מסננים את הסביצ'ה מהנוזלים ופורסים את עלי הגפן. במקביל לבסיס העלה, מניחים מתערובת הסביצ'ה כמות בגודל זרת. מתחילים לגלגל את העלה על התערובת בצורה הדוקה. לאחר גלגול שליש מהעלה אוספים את היתרה מהצדדים פנימה וממשיכים לגלגל עד הסוף כך שיתקבלו עלי גפן הדוקים בגודל המילוי. בצלחת הגשה משטחים את הלבנה, עליה מניחים את עלי הגפן, מקשטים בלימון כבוש, קוביות עגבניה, עלי זעתר, סומק ושמן זית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות