מתכון

עלי גפן ממולאים סביצ'ה דג

מי אמר שסביצ'ה צריך לאכול רק כמנת טאפאס קטנה? השף אסף דוקטור לוקח עלי גפן וממלא אותם בסביצ'ה

אסף דוקטור, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף דוקטור, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
עלי גפן

רכיבים

  • 200 גרם פילה דג לבן נקי מעצמות ועור (דניס/לוקוס/פלמידה)
  • בצל סגול קטן
  • כף עלי זעתר טרי קצוץ
  • כף עלי כוסברה קצוצה
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • 16 עלי גפן בינוניים חלוטים וכבושים, מוכנים למאכל ללא בישול נוסף
  • 4 כפות לבנה כבשים
  • חצי עגבניה ללא זרעים חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • כפית סומק

הוראות הכנה

פורסים את פילה הדג לרצועות רוחביות דקות. מניחים את רצועות הדג בקערה ומוסיפים את הזעתר, הכוסברה, מיץ הלימון ושמן הזית. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל. כובשים כך את הדג במשך 10 דקות. מסננים את הסביצ'ה מהנוזלים ופורסים את עלי הגפן. במקביל לבסיס העלה, מניחים מתערובת הסביצ'ה כמות בגודל זרת. מתחילים לגלגל את העלה על התערובת בצורה הדוקה. לאחר גלגול שליש מהעלה אוספים את היתרה מהצדדים פנימה וממשיכים לגלגל עד הסוף כך שיתקבלו עלי גפן הדוקים בגודל המילוי. בצלחת הגשה משטחים את הלבנה, עליה מניחים את עלי הגפן, מקשטים בלימון כבוש, קוביות עגבניה, עלי זעתר, סומק ושמן זית.

תגובות