מתכון

קיגל גזר חריף

הקיגל הכתמתם הזה קרוב יותר אל הקיגל המקורי ומזכיר בטעמיו את זה הירושלמי, המתוק־חריף

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קיגל גזר חריף
צילום: דן פרץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

השימוש בגזרים בצורת החיתוך הייחודית תורם רכוּת עודפת למרקם הפשטידה, ואילו השילוב בין הסוכר לפלפלים החריפים הופך את טעמה לכזה שלא ניתן להפסיק לטעום ממנו עוד ועוד.

רכיבים

  • 500 גרם אטריות ממשפחת הפטוצ’יני, טליאטלה או פפרדלה
  • 800 גרם גזר
  • 1/2 כוס ‏(120 מ”ל‏) שמן צמחי
  • 4 ביצים
  • 2 כפות סוכר חום או מעט יותר לחובבי המתיקות
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • כפית אחת פלפל שאטה גרוס או יותר לחובבי חריפות
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מכינים את הפסטה על פי ההוראות שבמתכון הקודם. בינתיים קולפים את הגזרים וממשיכים בקילוף בעזרת הקולפן עד שהגזרים נעלמים כליל ומנגד תופחת לה ערימה גבוהה של תלתלי גזר דקיקים.

מעבירים את הפסטה לקערה ומוסיפים את הגזר, השמן, הביצים, הסוכר, הכורכום והשאטה. ממליחים ומפלפלים בנדיבות ומערבבים את הפסטה עם הגזרים עד שהם חגים יחד במעגל והקערה כולה נצבעת בכתום.

מעבירים את האטריות לתבנית משומנת וממשיכים באפייה על פי ההוראות במתכון הקודם. מגישים את המאכל כשהוא חמים, עם כוס יוגורט צונן או סודה כדי למתן את החריפות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ