בסבוסה קוקוס עם שקדים ותפוז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בסבוסה קוקוס עם שקדים ותפוז

עוגת סולת עשירה בקוקוס ובשקדים, ספוגה מיץ תפוזים טרי וטעימה במיוחד. פשוט ומהיר להכנה. מתכון של אילנה מור

6-8 סועדים דרגת קושי: קל
בסבוסה
דן פרץ

המהדרין יוכלו להחליף את השמן שבמתכון בקרם קוקוס (לא לטעות עם חלב קוקוס, שמן קוקוס או נוזל קוקוס), שהוא עשיר בשומן ויעניק לעוגה עוד מטעמיו. ניתן גם להוסיף לעוגה גרידה מקליפת התפוז או כמה טיפות של נרולי, תמצית פריחת הדרים, שיפיצו ניחוח הדרי במטבח.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס (140 גרם) קמח תופח

1 כוס (120 גרם) סולת

1 כוס (110 גרם) קוקוס

1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים

3 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתי

1 כוס שמן צמחי

1 כוס (240 מיליליטר) מיץ תפוזים טרי

½ כוס (40 גרם) שקדים קצוצים גס

½ כוס מים רותחים

1 כף דבש

מיץ מתפוז אחד

הוראות הכנה

מנפים את הקמח ומערבבים יחד עם הסולת, הקוקוס והשקדים בקערה. מניחים בצד. נותנים את הביצים בקערת מערבל המזון, מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל ומקציפים יחד לקצף בהיר. מוסיפים את השמן וממשיכים בערבול עד שהקצף יורד מעט ומסמיך. מנמיכים את מהירות המערבל למהירות בינונית ומוסיפים תוך כדי הקצפה את הקמח המעורבב עם הסולת, הקוקוס והשקדים. מעבדים לעיסה אחידה.

מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים לאט כוס מיץ תפוזים עד שזה נטמע כליל בעיסה.

משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 סנטימטר ויוצקים אליה את התערובת. מפזרים מעל את השקדים הקצוצים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כחצי שעה, עד שפני העוגה זהובים מעט ותוכה יציב.

מוציאים את העוגה מן התנור, מערבבים יחד את המים הרותחים, הדבש ומיץ התפוזים ויוצקים מעל בעדינות עד שכל הנוזל נספג. מניחים לעוגה להצטנן מעט ומגישים עם כוס יוגורט צונן או תה חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות