מתכון

כדורי קוקוס ופרג בתות שדה

כופתאות הקוקוס המופלאות האלה הן כדורי שוקולד למתקדמים. כמעט ללא בישול, נדרשת רק מעט מיומנות במילוי ציפוי הקוקוס לקבלת אחד הקינוחים המפתיעים והטעימים שישנם

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קובה קוקוס ופרג בתות שדה
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

את מילוי הפרג, אגב, ניתן להעשיר בקליפות תפוזים מסוכרות וקצוצות ובצימוקים. אפשר אפילו להחליף חלק מהשמנת בשוקולד לבן מצוין. גם מיץ התות אינו מחייב והוא יכול להתחלף בקלות בריבת תפוזים שנטחנה עם מעט מים חמים, בדובדבנים או בשוקולד.

רכיבים

לציפוי:

  • 200 גרם קוקוס
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 מיליליטר קרם קוקוס

למילוי:

  • 1 כוס (240 מיליליטר) שמנת מתוקה
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם פרג טחון
  • גרידה מלימון שלם
  • מיץ מחצי לימון
  • ½ כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס

להגשה:

  • 50 גרם קוקוס טחון
  • תות שדה טרי

הוראות הכנה

מערבבים יחד את הקוקוס, אבקת הסוכר וקרם הקוקוס לעיסה אחידה. מוודאים שהיא אחידה וללא גושים ושכל הקרם נספג בפירורים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכחצי שעה.

מביאים את השמנת והסוכר לרתיחה, מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש קטנה כחמש דקות, עד שכל הנוזלים נספגים בפרג הטחון ומתקבלת עיסה סמיכה מאוד. מסירים מן האש, מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון והאגוזים ומערבבים היטב. מניחים להצטנן.

בידיים רטובות קורצים עיגולים בגודל אגוז מלך מעיסת הקוקוס ומגלגלים לכדור. לוחצים במרכז הכדור בעזרת האגודל כנגד כף היד הנגדית ליצירת קערה עמוקה. ממלאים בכפית נדיבה מן המילוי, סוגרים בעזרת האצבעות לכדור ומגלגלים לקבלת צורה חלקה ועגולה.

מגלגלים קלות את הקובה הממולאת בפירורי קוקוס יבשים ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם יתר הקוקוס והפרג ומסדרים מגש יפה מן הכופתאות. טוחנים את התותים במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת לקבלת מיץ סמיך וחלק. יוצקים ממנו מעט בתחתית צלחת ההגשה, מניחים מעליו את הכדורים ומגישים עם כוס תה חם.

תגובות