אטריות מוקפצות בטופו ופטריות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אטריות מוקפצות בטופו ופטריות

את המנה הזו טעמתי במסעדה סינית קטנה בצ'יינה טאון בניו יורק לפני שנים.התיבול הנדיב בטעמים מתקתקים וחריפים, יחד עם המרקם הפריך מבחוץ ונימוח מבפנים, כבשו אותי מיד

2-3 מנות דרגת קושי: קל
אטריות מוקפצות בטופו ופטריות
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

200 גרם אטריות ביצים איכותיות

חצי חבילה (125 גרם) טופו חתוך לקוביות קטנות

למשרה:

2 כפיות ג'ינג'ר (10 גרם) קצוץ או מגורר

2 שיני שום כתושות

3 כפות רוטב סויה מתוק

3 כפות יין אורז שאוסינג או מירין

2 כפות חומץ אורז

להקפצה:

4 כפות שמן בוטנים או תירס

6 בצל ירוק שטוף

2 בצלים אדומים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים

2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות

סלסילת פטריות שימג'י קטומות בחלק המחבר את הרגל לאדמה

8 פטריות שיטאקי טריות ללא הרגל ופרוסות

רבע פלפל אדום או ירוק חריף, פרוס לחצאי עיגולים

3 כפות רוטב סויה מתוק

3 כפות רוטב סויה

כף שומשום קלוי או קשיו קלוי וקצוץ

הוראות הכנה

מערבבים את חומרי המשרה בקערה, מוסיפים את הטופו ומשרים במקרר לפחות לחצי שעה. מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים למשך 5-2 דקות (תלוי בסוג האטריות) עד לרמת אל־דנטה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה מי קרח.

מסננים את הטופו מהמשרה (שומרים על הנוזלים). מחממים 2 כפות שמן בווק ומטגנים את קוביות הטופו עד השחמה, מעבירים לצלחת.

את החלק התחתון של הבצל הירוק קוצצים לעיגולים דקים (שומרים להגשה) ואת חלקו העליון (ירוק כהה) קוצצים למקטעים באורך 5 ס"מ.

מוסיפים לווק 2 כפות שמן ומטגנים על להבה בינונית את הבצל האדום 3 דקות. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את מקטעי הבצל הירוק, הפטריות, הפלפל החריף ונוזלי המשרה ומטגנים עוד דקה. מסננים את האטריות ממי הקרח ומוסיפים אותם לווק יחד עם הטופו, רוטב הסויה המתוק ורוטב הסויה הרגיל. מקפיצים עד שהאטריות התחממו היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים בצל ירוק קצוץ, שומשום קלוי, מערבבים קלות ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות