אטריות מוקפצות בעוף וירקות - מתכון למוקפץ סיני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אטריות מוקפצות בעוף וירקות

יש ערבים באמצע השבוע שבהם מתעורר חשק לאוכל אחר, עם טעמים בועטים וניחוחות ממקומות רחוקים. אוכל סיני מוקפץ הוא פתרון מעולה למצב רוח שכזה

2-3 מנות דרגת קושי: קל
אטריות מוקפצות בעוף וירקות
לימור לניאדו תירוש

חיתוך ירקות היא משימה חשובה בסין כאשר לכל ירק יש את עובי החיתוך שלו שיתאים לבישול הקצרצר. לאלה המתקשים בחיתוך גזר לגפרורים דקים (ג'וליאן) אני ממליצה לקלוף את בשר הגזר לפיסות דקות וארוכות (על ידי קולפן או מנדולינה), לערום לערימה על קרש חיתוך ולקצוץ עם סכין לרצועות אורך דקיקות.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

200 גרם אטריות ביצים איכותיות

300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות

למשרה:

כף (30 גרם) ג'ינג'ר קצוץ קטן או מגורר

2 שיני שום קצוצות

2 כפות יין אורז שאוסינג, סאקה או מירין

כפית קורנפלור

כפית סוכר

כף רוטב סויה

כף רוטב סויה מתוק

חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

חצי כפית שבבי צ'ילי

להקפצה:

3 כפות שמן בוטנים או תירס

6 בצלים ירוקים

1 בצל קלוף ופרוס לחצאי עיגולים

1 סלסילת פטריות שמפיניון, ללא הרגל, פרוסות

8 פטריות שיטאקי טריות, ללא הרגל, פרוסות

1 גזר קלוף וחתוך לגפרורים דקים

רבע פלפל אדום או ירוק חריף פרוס לחצאי עיגולים

2 כפות רוטב צדפות

2 כפות רוטב סויה מתוק

2 כפות רוטב דגים- נאם פְּלָא

חצי כוס כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

מערבבים את חומרי המשרה בקערה, מוסיפים את העוף ומשרים במקרר לפחות לחצי שעה (אפשר להשרות גם ללילה). מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים 5-2 דקות (תלוי בסוג האטריות) עד לרמת אל־דנטה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה עם מי קרח. את החלק התחתון של הבצל ירוק (הלבן ומעט מהירוק הבהיר) קוצצים לעיגולים דקים ואת חלקו העליון (ירוק כהה) קוצצים למקטעים באורך 5 ס"מ.

מחממים ווק על להבה חזקה, מוזגים שמן ומקפיצים את העוף עם המשרה, עד שייחרך היטב. מוסיפים לעוף את הבצל הפרוס, מקפיצים דקה ואז את כל שאר הירקות כולל הבצל הירוק. מקפיצים שלוש דקות. מסננים את האטריות ממי הקרח ומוסיפים אותם לווק יחד עם רוטב הצדפות, רוטב הסויה המתוק ורוטב הדגים. מקפיצים עד שהאטריות התחממו היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים כוסברה ובצל ירוק קצוץ, מערבבים קלות ומגישים מיד.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות