סלט ביצים, תפוחי אדמה וסרדינים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט ביצים, תפוחי אדמה וסרדינים

מי שאוהב את השילוב של תפוחי אדמה ודגים מעושנים, יחשוב שהסלט הזה הוא שירה. והוא עוד יותר נפלא כשהוא מוגש חמים

4-6 מנות דרגת קושי: קל
סלט ביצים, תפוחי אדמה וסרדינים
לימור לניאדו תירוש

מתאים לארוחת ערב לצד טוסט של לחם שחור מרוח בחמאה רכה, סלט עלים חמצמץ וכוסית וודקה קפואה.

בישראל משווקים בעיקר שלושה סוגי ביצים: רגילות; אורגניות - שהוטלו בתנאי מרעה חופשי עם מזון אורגני וללא אנטיביוטיקה; וביצי חופש - שהוטלו בתנאי מרעה חופשי והמזון (הלא אורגני) מועשר באומגה 3. קשה לקבוע איזו ביצה טעימה יותר; אני מעדיפה את האורגניות בשימוש יום־יומי ואת ביצי החופש המועשרות לאירוח, שכן צבע החלמון שלהם עז וטעמן עמוק.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

5 ביצים

2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

2 קופסאות סרדינים (עדיף יבוא מספרד)

בצל אדום חצוי ופרוס לחצאי עיגולים דקים

2 כפות עירית או בצל ירוק קצוץ

רוטב:

3 כפות מיץ לימון

כפית חרדל דיז’ון חלק

כפית וחצי מלח

כפית פלפל שחור

5-4 כפות מיונז איכותי

50 מ”ל שמן זית

הוראות הכנה

מוזגים לסיר קטן מים קרים, מניחים ביצים ומחממים על אש בינונית עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים עשר דקות. מעבירים לקערה עם מים קרים. קולפים רק לאחר שהביצה התקררה. קוצצים לקוביות גסות ומעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה תפוחי אדמה חמימים, סרדינים מפוררים לפיסות גסות, כולל השמן שבקופסא, בצל ועירית. מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי ולא מתערבב בקלות, מוסיפים טיפונת מים, מוזגים על הסלט ומערבבים היטב עם ידיים קלות. מגישים עם לחם שחור ושוט וודקה. תענוג.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות