ביצי בנדיקט - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ביצי בנדיקט

מנה מפתה לארוחת הבוקר ולבראנץ. אפשר להשתמש בכל לחם שאוהבים: חלה, בריוש, לחם אחיד, פוקצה שמנמנה, כל אלה יתאימו

6 מנות דרגת קושי: קל
בנדיקט
לימור לניאדו תירוש

סיפורה של הביצה המפורסמת הוא מהחביבים בעולם הקולינרי. מר בנדיקט, בנקאי ניו־יורקי צעיר, קם בוקר אחד אחרי לילה ארוך של ויסקי וסיגריות עם חמרמורת (הנגאובר) קשה. העלם הצעיר ניגש למלון וולדורף אסטוריה - לא פחות - והזמין ספיישל שלא היה קיים בתפריט: לחם קלוי עם בייקון וביצים עלומות, כשמעל נמזג בנדיבות רוטב הולנדייז סמיך ומתובל. בנדיקט האמין שהשילוב הזה ינצח את החמרמורת. וזה אכן הפך לשילוב מנצח. מאז מגישים במלון הניו־יורקי את המנה המפתה הזו לארוחת הבוקר ולבראנץ של ימי ראשון.

הכנת ביצים עלומות קשה למתחילים, לכן, עד שתרכשו ניסיון, בשלו ביצה אחת כל פעם ובכל מקרה לא יותר משלוש ביצים בבת אחת. הקפידו על משך הבישול - כל דקה מיותרת תניב ביצה קשה מדי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 2

רכיבים

6 לחמניות בריוש חצויות או פרוסות חלה עבה ללא הקרום

300 גרם סלמון כבוש או מעושן

לרוטב:

2 חלמוני ביצה טריים מאוד

6 כפות מיונז איכותי

2 כפיות חרדל דיז’ון חלק

3 כפות מיץ לימון

כפית מלח

שן שום גדולה כתושה וקצוצה דק

100 מ”ל שמן זית

לתרד:

חצי קילו תרד טרי שטוף וקצוץ גס

3/4 מכל (180 מ”ל) שמנת מתוקה

כפית מלח

לביצים העלומות:

3 כוסות מים

כף חומץ לבן

6 ביצים

מלח

פלפל שחור

הוראות הכנה

  הכנת הרוטב:

במעבד מזון עם להב מתכת או בקערה בינונית עם מטרפה ידנית מניחים את כל החומרים מלבד שמן הזית וטורפים למשך דקה. מוזגים את שמן הזית בזילוף עדין ותוך כדי ערבול. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד השימוש.

  הכנת התרד:

מקפיצים בווק תרד וחמאה עד התרככות, מוסיפים שמנת מתוקה ומלח ומקפיצים עוד חצי דקה. מסירים מהאש. מחממים את הלחם בתנור חם עד שהוא חם למגע.

  הכנת הביצים העלומות:

ממלאים מים בסיר בינוני. מוזגים חומץ ומביאים את המים לרתיחה עדינה. שוברים ביצה (טרייה) לתוך קערית ומחליקים אותה בעדינות אל תוך הסיר. הביצה שוקעת מעט וחלקי החלבון יתפזרו (בהמשך הם ייאספו). מבשלים שלוש דקות בדיוק. שולפים את הביצה בזהירות בעזרת כף מחוררת לתוך קערה עם כמה טיפות שמן זית. חוזרים על הפעולה עם שאר הביצים.

הגשה:

מורחים ברוטב את הצד התחתון החם של הבריוש (לא משתמשים בחציו העליון), מניחים מעליו תרד חם, סלמון כבוש ובזהירות את הביצה העלומה, יוצקים מעל רוטב, ממליחים, מפלפלים ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות