סלט קיסר קלאסי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט קיסר קלאסי

קלאסיקה במיטבה. הקפידו על חסה צעירה שטופה ומיובשת היטב. ניתן להוסיף לסלט חזה עוף צלוי, שרימפס מוקפצים או קילופי פרמזן

6 מנות דרגת קושי: קל
סלט קיסר
לימור לניאדו תירוש

אם החסה מעט עייפה ניתן להשרותה במים עם קרח כדי לאושש את העלים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבבות משתי חסות ערביות, שטופים ומיובשים

6 ביצים

חופן קרוטונים

כף עירית קצוצה

רוטב קיסר:

2 חלמונים

5 פילטים (15 גרם) אנשובי

כף פרמזן מגורר

שן שום קלופה

3 כפות מיץ לימון

2 כפיות חרדל דיז’ון חלק

2 כפות מים

חצי כפית מלח

3 כפות מיונז איכותי

100 מ”ל שמן זית

הוראות הכנה

מוזגים לסיר קטן מים קרים, מניחים ביצים ומחממים יחד על אש בינונית עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים שבע דקות. מעבירים לקערה עם מים קרים. קולפים רק לאחר שהביצה התקררה. כשחוצים את הביצים, החלמון אמור להיות עדיין רך במרכזו.

מכינים את הרוטב: במעבד מזון עם להב מתכת מניחים את כל החומרים מלבד שמן הזית, מערבלים דקה, מוזגים את שמן הזית בזילוף עדין ותוך כדי ערבול. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד השימוש.

מסדרים את לבבות החסה בצלחת יפה, מניחים מעליהם ביצים, עירית וקרוטונים, מוזגים את הרוטב ומגישים מיד לצד בגט מרוח בחמאה רכה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות