סלט כרוב סגול, טחינה יפנית ושומשום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט כרוב סגול, טחינה יפנית ושומשום

אני משוגעת על הסלט הזה. הוא יפה וטעים, בריא וקל להכנה, מושלם

דרגת קושי: קל
 סלט כרוב סגול,  שומשום וטחינה יפנית
לימור לניאדו תירוש

תאמינו או לא – גם ליפנים יש טחינה. ולא סתם טחינה, טחינה נהדרת, המכונה ביפנית גומה (Goma). היא עשויה מזרעי שומשום לבנים או שחורים, קלויים וכתושים במכתש ועלי. הממרח היפני סמיך מעט יותר מזה המוכר לנו ונראה כמשחת שומשום. הוא מאוזן בטעמיו, עם נוכחות מתקתקה מהסוכר הטבעי שיש בשומשום.

היפנים משוגעים על שומשום ומשתמשים בו על כל צורותיו: שלם, קלוי, מעושן, מרוסק, מזוקק לשמן או טחון למשחה. כדי ליהנות ממתכונים יפניים המשלבים ממרח שומשום אין צורך להשיג את המשחה המקורית; הטחינה הגולמית שלנו נהדרת ותתאים לשימוש במתכונים היפניים.

היפנים מוסיפים לממרח השומשום שלהם טעמים דומיננטיים כמו סויה, מירין, סאקה, אבקת מאצ'ה, חומץ אורז, פונז'ו, סוכר ויוז'ו - מה שיוצר אינסוף ממרחים, רטבים ושילובים מפתיעים, שטעמם שונה לגמרי מהטחינה הים־תיכונית.

רטבים וממרחים על בסיס טחינה יפנית ישדרגו ירקות מאודים, סלטים טריים, דגים, אטריות חמות או קרות, מטבל לגיוזה ואף סושי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

1 כרוב סגול בינוני שטוף ופרוס לשערות דקיקות

8 בצל ירוק קצוץ דק, כולל החלק הירוק
חצי כוס שומשום
חצי כוס אצות ווקאמה
לרוטב:
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
3 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
כפית וחצי סוכר
3/4 כפית מלח
לטחינה היפנית:
חצי כוס (130 גרם) טחינה גולמית
3 כפות (45 מ"ל) חומץ אורז
2 כפות (30 מ"ל) סאקה
2 כפות (30 מ"ל) מירין
1 כף+1 כפית (20 מ"ל) רוטב סויה
1 כפית סוכר

הוראות הכנה

מחממים מחבת ללא שמן וקולים על אש קטנה את השומשום ואצות הווקאמה עד שהשומשום קלוי, מערבבים כל הזמן לבל יישרפו. מצננים מעט ומפוררים את האצות לפירורים קטנים (שומרים כף מהתערובת בצד לזרייה על הטחינה). בינתיים מכינים את הטחינה: מוזגים את הטחינה לקערה בינונית. מערבבים בקערה נוספת חומץ, סאקה, מירין, סויה וסוכר עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת באטיות על הטחינה, תוך כדי ערבוב מתמיד עד קבלת טחינה חלקה ומבריקה. טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב לסלט ומנערים היטב. מערבבים בקערה גדולה כרוב סגול, בצל ירוק, שומשום ופירורי אצות. מוזגים את הרוטב ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה מזליפים מעל את הטחינה היפנית, זורים שומשום ואצות ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות